24. marraskuuta 2012

Kaksivärinen patenttineule.


Kaksivärinen patenttineule.
Neulotaan 2 oikean puolen ja 2 nurjan puolen kerrosta
vuorotellen. Käytetään paritonta silmukkalukua. Työssä käytetään pyöröpuikkoa ja
silmukat liu’utetaan puikon siihen päähän, missä vuorossa olevan värinen lanka on.

 

Krs 1: (oikea puoli)
Väri 1: Reunasilmukka * 1n, nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla langankierto puikolle*, toista. 1n, reunasilmukka. Liu’uta silmukat takaisin alkuun.

 

Krs 2: (oikea puoli)
Väri 2: Reunasilmukka, * nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla
langankierto puikolle, neulo edellisen krs:n nostettu silmukka ja langankierto oikein yhteen*, toista. Nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla langankierto puikolle, reunasilmukka. Käännä työ.

 

Krs 3: (nurja puoli)
Väri 1: Reunasilmukka, * neulo edellisen krs:n nostettu silmukka ja langankierto oikein yhteen, nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla langankierto puikolle*, toista. Neulo edellisen krs:n
nostettu silmukka ja langankierto oikein yhteen, reunasilmukka. Liu’uta silmukat takaisin alkuun.

 

Krs 4: (nurja puoli)
Väri 2: Reunasilmukka, * nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla langankierto puikolle, neulo edellisen krs:n nostettu silmukka ja langankierto nurin yhteen*, toista. Nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla langankierto puikolle, reunasilmukka. Käännä työ.

 

Krs 5: (oikea puoli)
Väri 1: Reunasilmukka, * neulo edellisen krs:n nostettu silmukka ja langankierto nurin yhteen, nosta 1 s nurin neulomatta, nosta samalla langankierto puikolle*, toista. Neulo edellisen krs:n nostettu silmukka ja langankierto nurin yhteen, reunasilmukka.

 
Neulo kerros 1 kerran ja tämän jälkeen toista kerroksia 2-5.


Kuvat eivät ole kovin hyviä,mutta huivi on kaunis, eikä lainkaan vaikea tehdä

13 kommenttia:

 1. Onpas kivan näköistä! En muuten muista edes kuulleeni tällaisesta, mutta kokeillaan, jahka ehditään. Siis kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mä taisin nähdä jutun ja kuvan tästä Tallinnan vuosina, eli joskus 2008.Nyt vain odottelen päätäni, olis esiteltävää;)

   Poista
  2. Hei taas, Maria! Eipä oletullut tehtyä tasonakaan tätä kaksiväristä patenttineuletta, mutta nyt haluaisin kokeilla tehdä kaksivärisen patenttineulemyssyn. Ja pyörönä tietenkin. Ohjetta olen kaivelemassa, löytyiskö sinulta sellaista? Vai kokeilenkohan tehdä ensin tasona ja kokeilla muuttaa se pyöröksi.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Hei Matleena. Sun kommentti oli tullut kahteen kertaan, poistin toisen. Mulla ei kyllä ole tietoa kaksivärisestä patentista pyörönä. Pitäis ihan kokeilla. Äkkiä tulee mieleen se puolipatentti, tai valepatentti. Mutta kun keksit, kerro.

   Poista
  5. Ai, olikohan minun sormet liian nopeat, kun kahdesti tuli! :D Kiitos vastauksesta, minä täällä kokeilen ja kerron sinulle kyllä, jos onnistuu.

   Poista
 2. Olipas helppo kikka tämä, kiitos ohjeistuksesta. En kyll tiedä tuleeko tehtyä mutta on aina hyvä tietää, joku saattaa kysyä neuvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, luulin itsekin sen olevan vaikeampaa. Olen vielä noviisi tällä saralla. Sukkia ja tuubihuiveja, siinä mun osaamiset.

   Poista
 3. Nyt löytyi kaksivärisen patentin ohje, jonka jaksaa lukea. Kiitos siitä. Onko kuitenkin niin, että 5.kerroksen jälkeen tulee siirtyä tekemään 2. kerrosta eikä 1.kerrosta, vai ymmärsinkö ohjeen väärin? En saanut menemään oikein jos tein ekan kerroksen viidennen jälkeen, vaan siirryin viidenneltä toiselle.

  VastaaPoista
 4. Hei 'Anonyymi' ja kiitos, eikö vain olekin ihan simppeli juttu. Ohjeen lopussa sanotaan juuri se jonka olit huomannutkin, kerros 1 kerran, toista kerroksia 2-5. Hauskaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
 5. Joo, kiitos selkeästä ohjeesta. Nyt alkoi homma luistaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Anonyymi' ole hyvä, ja eikun puikot heilumaan.

   Poista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.