24. huhtikuuta 2014

Pataleipää, nam.

En ole syönyt tämän vuoden puolella kuin noin viisi palaa leipää, nyt oli pakko. Ohjeen pataleipään löysin jo talvella, olikohan se Nette taijokumuusellainen lehti. Leikkasin ohjeen silloin talteen ja ajattelin, että joskus...


suosittelen, on hyvää!

Pataleipä

8dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 tl suolaa 
1/4 tl kuivahiivaa
4dl kylmää vettä

Sekoita kulhossa jauhot, suola ja hiiva. Lisää kylmä vesi ja sekoita lastalla nopeasti. Älä vaivaa! Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12-18 tunniksi.
Levitä leivinliina pöydälle, ripottele sille jauhoja ja kaada taikina liinalle. Painele taikina tasaiseksi levyksi ja taittele reunoilta kasaan. Ripottele päälle jauhoja ja anna vielä nousta liinan sisällä kaksi tuntia.
Laita kannellinen pata uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, nosta pata uunista ja kumoa taikina pataan. Nosta kansi päälle ja kypsennä uunissa puolisen tuntia. Poista kansi ja paista vielä noin 20 minuuttia, jotta leipä saa kauniin värin.

Suosittelen, kokeilkaa!!!


ps. uusi taikina on kulhossa kohoamassa.

1 kommentti:

  1. Varmasti hyvää. Pitääkin kokeilla.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.