23. kesäkuuta 2011

Juhannusta!

Juhannus on valon juhla, jolloin keskikesä on kauneimmillaan, napapiirin pohjoispuolella ei aurinko laske lainkaan. Jos juhannus olisi vanhalla paikallaan, niinkuin esim. Norjassa, Virossa ja Latviassa, tänään olisi ollut juhannusaatto. Päiväkin siihen oli mitä mainioin, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja mittari kipusi 21 asteeseen. Saunaa lämmittäessäni ehdotinkin Johanille, että viettäisimme tänään juhannusaattoa, ja niin melkein teimmekin, paitsi nyt muistan, että kuohuviinipullo jäi avaamatta.
Jos ei sada menemme huomenna katsomaan juhannuskokon polttoa  Uitonpirtille, joka  sijaitsee Juotaksessa Kemijoen rannassa, hieno paikka. Uitonpirtistä joskus enemmän.
Vuonna 2008 asuimme Tallinnassa ja olimme lähdössä Saarenmaalle juhannuksen viettoon, oli varattu majoitus ja laivaliput,  yksi puhelinsoitto muutti kaikki suunnitelmat. "Talkkari" soitti, että mökillä oli tapahtunut vesivahinko, lomatunnelma oli pilalla ja niinpä vaihdoimme kohdetta lennossa.
Mökki on korjattu, ja tämäkin keskikesän juhla vietetään mökillä, ja huomenna kyllä avataan se kuohuviinipullo, mutta taitaa se muutto pian olla edessä.

Hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.