30. kesäkuuta 2012

Kirkkoniemi, Kirkenes.

Kirkkoniemi (norj. Kirkenes, pohjoissaameksi Girkonjárga) on Etelä-Varangin (Sør-Varanger) kunnan keskustaajama. Se sijaitsee Varanginvuonon rannalla Finnmarkin läänissä Pohjois-Norjassa 8 km Venäjän rajalta. Asukasluku on 3 000.


Kylmin kuukausi on tammikuu (keskilämpötila −13 °C) ja lämpimin heinäkuu (+14 °C). Keskiyön aurinko paistaa toukokuun 15. päivästä heinäkuun 28. päivään asti. Kaamosaika puolestaan on 27. marraskuuta – 16. tammikuuta. Revontulet näkyvät useimmiten syyskuusta maaliskuuhun.Monet kaupungin nähtävyyksistä liittyvät sotahistoriaan.


Keskustassa on esimerkiksi vuonna 1944 rakennettu pommisuoja Andersgrotta, jonne pääsee tutustumaan. Pommisuojan lähellä on patsas puna-armeijan kaupungin vapautuksen muistoksi.


Keskusaukiolla puolestaan on sodanaikaisille äideille omistettu muistomerkki.Tori vaikutti kovin Venäläispainoitteiselta.Kaupunki on siisti ja  kaunis, talot ja pihat ovat moitteettomassa kunnossa
Tämä laiva lähti tänään Vuonojen risteilylle, huomenna lähtee MS Nordkapp.
Sitä odotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.