14. maaliskuuta 2013

Verkkokurssikokeilu

INNOVATIIVISTA KÄSITYÖOPETUSTA VERKOSSA!Taito Lappi on aloittanut joulukuussa 2012 reilun vuoden kestävän projektin käsityöopetuksen kehittämisestä tietotekniikan avulla. Projektin aikana järjestetään kädentaitojen verkkokurssikokeiluja esimerkiksi huovutuksesta. Opetustapa on uusi ja innovatiivinen valtakunnallisesti. Projektin tavoitteena on kehittää yhdistyksen omaa kurssitoimintaa sekä luoda yleishyödyllinen kädentaitojen verkko-opetusmalli, jota voivat hyödyntää kaikki kädentaitojen opetusta tarjoavat tahot sekä yksityiset henkilöt. Projekti toteutetaan EAKR-rahoituksella ja rahoittajana toimii Lapin liitto. Projektin vastuuhenkilönä toimii Taito Lapin toiminnanjohtaja Birgitta Sassi ja projektin pääasiallisena toteuttajana projektipäällikkö Merja Timonen niin ikään Taito Lapista.

Kädentaitojen verkkokurssit ovat tarkoitettu käsityön harrastajille, ammattilaisille, kaikille kädentaidoista kiinnostuneille, erilaisille harrasteryhmille ja niiden vetäjille sekä muille kohderyhmille. Käsityökurssien järjestämisajankohta ja -paikka ei aina tavoita kaikkia kursseista kiinnostuneita. Verkkokurssien avulla tarjotaan tasapuolisesti ympäri maata ihmisille mahdollisuus yhteisöllisyyden lisäksi hyvinvoinnin lisäämiseen ja itsensä kehittämiseen ajasta ja paikasta riippumatta.
Teksti lainattu Taito Lapin sivuilta
 
Minäkin osallistuin kyseiselle kursille. Kurssi oli hyvä, ohjaaja kommentoi välittömästi kysymyksiin ja viesteihin, ohjeet olivat selkeät ja keskustelupalsta oli kovassa käytössä. Myös chatti toimi moitteetomasti.
Kenelle verkkokurssista voisi olla hyötyä; esim. syrjäkylien ihmiset, (hmm. hmm. nettiyhteydet? Sonera hoi!!!) kenelle vain jos haluaa toteuttaa kurssin oman aikataulunsa mukaisesti.
70ilmoitti halukkuutensa kurssille, 48 otettiin mukaan, nimistä päätellen ikähaitari oli laaja ja koko pohjoinen edustettuna.
 
Tehtävänä oli tehdä lankahuopahelmet, ne pyöriteltiin Unni-langasta, neula- ja märkähuovutettiin (käsissä). Helmen pyöritys aloitettiin tyhjästä, siis sisään ei pantu mitään.
 
Myöhemmin keväällä alkaa toinen kurssi johon mukaan otetaan ryhmiä, vapise Käsityökahvila kohta koukut suihkii ja naru taipuu;)
 
Tässä aloituspakkaus

Lankahuopahelmipalleroita

Tässä valmiit, toiset pyörittelin sit jo opitulla tavalla ja tuunasin ne 'omasta päästä'.

2 kommenttia:

 1. Wow... so a beautiful necklace! Knitter`s neklace :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Ülle.
   I'm done them so much that I can doing several necklace.

   Poista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.