21. huhtikuuta 2013

Kädentaitomessut Lappi Areenalla.

Kävin tänään Kädentaitomessuilla Lappi Areenalla. Näytteilleasettajia oli runsaasti, valikoimaa laidasta laitaan. No ehkä on pakko hiukan kritisoida, samoja, samanlaisia tuotteilla oli useilla myynnissä, esim. pellavatunika ja korutuotteet.
 
Parasta mielestäni olivat Korupaja Helmin kultasepän hopea- ja alpakka ruokailuvälineistä tehdyt korut. Myynnissä oli lusikoista tehtyjä sormuksia, riipuksia ja rannerenkaita. Käytetty oli kaikkia mahdollisia ruokailuvälineitä kakkuatraimista sokerilusikoihin. Kaikissa oli jätetty näkyviin leimat sekä kaikki kaiverretut nimet ja nimikirjaimet. Joissakin oli nimet, kuten Martta, Tiina jne.
 
Tulikin mieleen, että voisi teettää lapsille muistoksi hopeisista käyttämättömistä (me niitä vielä joskus käytetään, mutta käyttääkö seuraava sukupolvi enää) ruokailuvälineistä korut. Olisi aika hienoa kun lapsenlapsella olisi sormuksena papan hiihtokilpailuista, 50- luvulla,voittama hopealusikka jne.
 
 
 Tämä on tehty hopealusikasta, sisällä on vuosiluku 1957, ei ihan oikea mutta vuosikymmen kyllä;)
Ihana sormus, TYKKÄÄN!

 
Nämä ihanuudet ensi talveksi, ostin kotimatkalla etelästä, Jämsästä Lahtiset huopatehtaalta. Huopatehdas on perustettu 1921 Partalan kylään, kylällä on aikoinaan toiminut 9 huopatehdasta, nyt jäljellä on kaksi.

 
Paljon siellä oli kaikkea ihanaa, mm. Aki Choklat- mallisto;)

2 kommenttia:

 1. Hyvät ostokset. Noita koruja katselin kun niitä oli täälläpäin esillä. Kivoja ovat mutta ku mä käytän Kalevalan pronssia niin ei nuo hopeat oikein sovi vaikk tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, Kalevalakorut oat tietenkin ihan toista luokkaa, ovat arvokoruja. Mulla on isoäidiltä saatu Kalevalakorun pronssinen rintasolki. Kaunis on ja käytössä.
   Sit mulla on kult. Aurinkoleijona kääty, sain Johanilta Kiinan muurilla 30-vuotishääpäivälahjaksi toistakymmentä vuotta sitten. Muut pronssikorut annoin tyttärelle.

   Poista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.