6. joulukuuta 2013

Rovaniemi 6.12.2013

 
Arktikum on nähtävyys Rovaniemellä, se on museo, tiedekeskus, kulttuurikohde sekä kokous- ja kongressitalo. Tässä se on tuo pitkä 'lasiputki'

ja tähän se päättyy.

Tässä vasemmalla Tiedekeskus Pilke
 
TIEDEKESKUS PILKE kertoo pohjoisten metsien kestävästä käytöstä kaikilla aisteilla. Tule näkemään, kuulemaan, haistamaan, maistamaan ja koskemaan!
Oikealla Arktikumin 'putki'.

Vielä virtaa...Kemijoki

eikä sekään  estä Safariyrittäjiä.

 Kelkka on kiertänyt sulan Kemijoessa.
 
Ravintolalaiva odottaa kesää... ja minä.

 
Euroopan metsäviikko näkyy ja kuuluu Rovaniemellä.
Euroopan Metsäviikkoja juhlitaan Rovaniemellä 9.–13.12.2013 Tapahtuma tuo paikalle kansainvälisiä vieraita, kokouksia ja seminaareja.
Lordin aukiolle on 'istutettu' 500 puuta ja kaksi toimivaa saunaa.

Kiinalaista jouluväkeä, ajan henkeen;(
 

Taitavat porotkin olla muualta kuin Suomesta, hinnasta 6,90e, päätellen.
 
 
Kävelin kaupungilla itsenäisyyspäivän kunniaksi kamera kaulassa, pari tuntia, ja tulin surulliseksi.
Meillä Rovaniemellä kun ei vaan osata!?!?!?
 
Turisteja liikkuu enemmän kuin paikallisia, ja tiedättekö mitä; kaupat ovat kiinni. Lordin aukiolla, eli ydinkeskustassa on kaksi kolme kojua joissa turisti voisi päästä rahoistaan, nimittäin jos haluaa ostaa Made in Hongkong-tuotteita.
Yhdellä rouvalla oli myynnissä kotimaisia tuotteita, juurikin Lapin talveen sopivia; pipoja, villasukkia, lovikkaita jne. Juttelin tovin hänen kanssaan, hän oli tyytyväinen myyntiinsä ja paikkaansa, sanoi myynnin ensiviikolla piristyvän. Ja uudelleen uudenvuoden tienoilla kun venäläiset tulevat: " niitä tulee Siperiasta asti ja niillä on paljon rahaa, ostavat erikoista ja kallista" sanoi tuo rouva. Myyntipaikka, pätkä kävelykadun reunaa, kuulemma maksaa 1400euroa, loppiaiseen saakka??? Ilmankos siellä ei ole myyjiä!
 
Rovaniemen kaupunkipäättäjien ja asiasta vastuussa olevien on pakko tehdä asialle jotakin ja pian, tai me menetämme maineemme hyvänä arktisena matkailukaupunkina.
  • kaupungin yleisilme täytyy siistiä ja luoda viihtyisämmäksi
  • kauppojen aukioloajat vapautettava
  • kävelykadun varteen ilmaisia/edullisia myyntipaikkoja, kojuja
  • tapahtumia ja  esityksiä joissa kerrotaan meidän upeasta luonnosta, puhtaista vesistä, jokamiehenoikeuksista jne. esim. screenit
  • hyödynnettävä Joulupukkia ja tonttuja
 
Tässäpä alkuun...


ps. Taidanpa pistää kopion  Lotvoselle;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.