23. tammikuuta 2015

Arctic Lapland Rally 2015


 alkoi tänään. Autot starttasivat matkaan kello 12.00 alkaen Lordin aukiolta, keskeltä Rovaniemicityä.
 Tämän vuoden Arctic Lapland Rally on jo viideskymmenes, tuttavallisemmin, Tunturiralli.


Tervetuloa Rovaniemelle,
talviseen toimintakeskukseen!

Legendaarinen Arctic Lapland Rally on kohottanut Rovaniemen, Joulupukin kotikaupungin, mainetta arktisena aktiviteettikeskuksena jo viiden vuosikymmenen ajan. Rallipiireissä Rovaniemi tunnetaan haastavana paikkana ajaa, sillä olosuhteet voivat muuttua nopeastikin saman päivän aikana.
Vuosien varrella Rovaniemellä onkin nähty liuta kuljettajasuuruuksia, jotka ovat saapuneet kokeilemaan taitojaan lumella ja jäällä: rallin MM-sarjan voittajat Tommi Mäkinen, Ari Vatanen ja Marcus Grönholm sekä F1-mestarit Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen ovat kaikki pöllytelleet pohjoisen hankia.
Vuonna 1966 ajetun ensimmäisen, silloin vielä Tunturirallina tunnetun kilpailun voitti pitkän uran autourheilun parissa tehnyt Kari O. Sohlberg, joka osallistuu myös 50-vuotiskisaan – auttaako vertaistaan hakeva kokemus miehen vielä juhlarallinkin voittoon?
Viihtyvyyden suhteen Rovaniemellä ei haasteita ole: kaupungista löytyy jokaisen kukkarolle sopivaa majoitusta ja tekemistä, ja lupsakka lappilainen elämänmeno takaa välittömän tunnelman. Niin kuljettajat kuin katsojatkin nauttivat hiihtämisestä, laskettelusta, moottorikelkkailusta sekä poro- ja huskyajeluista rallin ohella.
Kun rallikansa saapuu Rovaniemelle, saa paikallinenkin elämä aimo annoksen bensaa suoniinsa keskellä sydäntalvea kun keskustan hotellit – muiden muassa lukuisista tarinoista tuttu Hotelli Rantasipi Pohjanhovi – sekä ravintolat ja baarit täyttyvät iloisista ihmisistä. Arctic Lapland Rally -viikonloppu tarkoittaa vauhdikasta yhdessäoloa Rovaniemellä – tammikuussa 2015 jo 50. kertaa!
Ralliviikonlopun tapahtumista ja Rovaniemestä saat tarkempaa tietoa osoitteissa www.arcticrally.fi ja www.visitrovaniemi.fi.


Heikki Poranen
Arctic Lapland Rally
Sanna Kärkkäinen
Rovaniemi

Tourism & Marketing Ltd

Teksti lainattu rallisivuilta. Mutta paikallakin oltiin, siis lähtöä katsomassa, ja oli kylymä -18 ja vinkka kävi joelta.

Tässä lähtee F1:stä tuttu Heikki Kovalainen, numerolla 1.

Näistä muista ei isommin tietoa, kyllä heidät kuulutettiin vaan kävi sama juttu kun silloin kun olin kivistä kiinnostunut. Niitä sateessa montulla innolla kaiveltiin, geologi sanoi nimen muutamalle hienolle kivelle joita olin löytänyt. Nimet unohtui kun känsin selkäni, niin nytkin.

edit. nyt muistan, tämän auton kuljettaja on Jari-Matti Latvalan isä Jari Latvala.  Jari-Matti Latvala on kolmantena Monte Carlo -rallin torstai-iltana avanneen kahden pikataipaleen etapin jälkeen. Hän on 36,1 sekunnin päässä rallia johtavasta Citroenin Sebastien Loebista, ja 22,8 sekunnin päässä Volkswagen-tallitoveristaan Sebastien Ogierista,...

Tämä kuski jäi mieleen siitä, siis ei nimi, kun juontaja sanoi napanneensa vetoa tämän kuljettajan voitosta.

Tullessa piti poiketa PicNic-kahvioon lämmittely kahveille. Otimme palat amerikkalaista suklaakakkua ja huh huh, olipa makeeta. Kotona odotti poronkäristys, mutta ruokailua piti siirtää tuonnemmas, ei mahdu.

4 kommenttia:

 1. Kiva tapahtumapläjäys. Melkein tuo pakkanen tuntuikin, täällä on noin nollakeli taas vaihteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Yläkemijoella, Autiovaaran erikoiskokeella, pakkasta oli -28. Porukka oli ollu jäässä, eikä ihme.

   Poista
 2. Vähän myöhään oon liikkeellä mutt kuitenki: hyvää saamalaisuuden päivää sinne pohjoiseen;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos saamelaisten puolesta. En osaa sanaakaan Saamea, joskus olen ajatellut, että vois opetella mut se on vaikean tuntuista. Eipä saamelaiset kaikki itsekkään osaa, niin miksi mä karjalan tyttö.😃

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.