31. maaliskuuta 2012

Kaupungin kahdet kasvot.

Tartto on vastakohtien kaupunki, jossa esimerkiksi asumisolot ovat hyvät tai sitten huonot, kuten kuvista näkyy. Kuten olen aiemmissa postauksissa kirjoittanut, Yliopiston ja Raatihuoneen seutu on hyvässä kunnossa katuja myöten, ei kuitenkaan tarvitse mennä kuin kivenheiton päähän niin johan asiat muuttuvat.
Voisi jopa puhua kaupungin kaksista kasvoista.
Tämä ihmisten eriarvoisuus näkyi tosi räikeästi siellä ja  oli yksi syy miksi emme viihtyneet kyseisessä kaupungissa. Ihmiset Tartossa olivat ystävällisiä, huomattavasti ystävällisempiä kuin esim. Tallinnassa.
Palkathan maassa ovat huonot, ja niiden myötä olot ovat kurjat. Auto ja autoilu kuitenkin ovat maassa jonkinlainen status - vaikka mökki kaatuisi päälle bemari tai mersu on oltava pihassa.

Katsokaa kuvia, ne ovat Tartosta, kuvattu samalla kävelylenkillä noin kilometri keskustasta. Siistit rakennukset ovat yliopistorakennuksia rähjät rahvaan asuintaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.