18. maaliskuuta 2012

Plenska iski.

Plenska iski, ensin minuun ja sitten Johaniin, edes 'yliannos' D:tä ei pitänyt tätä pöpöä poissa. Päätä särki nenä vuosi ja kuume nousi - kaksi kokonaista päivää. Buranaa kului ja uni maistui, vaan nyt se on ohi.

Kevät tekee tuloaan myös tänne pohjan perukoille, muutama aurinkoinen päivä on sulattanut lunta niin että hiukan jo maa pilkistelee seinän vierillä. Vielä se kyllä saa paistaa päivän jos toisenkin, on sitä lunta niin paljon tänne siunautunut. Kasvihuoneen sisällä oleva mittari näytti aurinkoisena päivänä +25 astetta, ja sekös sai ajatukseni lennähtämään tomaatin taimiin, ja kurkun ja kaiken maailman yrttien, ihanaa. En aio kasvattaa itse taimia, vaan tehköön puutarhurit sen puolestani, käyn ostamassa heiltä valmiit vahvat taimet, kolme kurkun ja viisi tomaatin tainta. Yrtit ja salaatit ostan ruokakaupasta esim. Järvikylällä on hyviä 'pottitaimia', sellaisen kun tökkää multaan saa koko kesän satoa.
Kodin Kukat tilauskuvasto tipahti postiluukusta sopivasti tähän samaan intoon, lehti sisältää monta: "mä haluun" kasvia, kuten pyöreä porkkana, oranssi punajuuri ja valkoinen mansikka. Lakat sen sijaan haluan jatkossakin hakea jänkhältä.

Hiihtämässä on käyty muutaman kerran, metsässä ja pellolla, latua pitkin ja umpihankeen.


 Kuten kuvista näkyy, pupujussikin on hyödyntänyt meidän latujamme, ja kyllähän se sopii.


Pupuilla on tainnut olla juoksukilpailut, niin paljon näitä hyvin tunnistettavia jälkiä risteilee hangella sinne tänne. Missä pupun jäljet siellä myös ketturepolainen on hiiviskellyt, jäljistä päätellen.


Paljon tuolla hangilla näkee kaikenlaisia 'hippelehiirien' jälkiä, niitä olis kyllä kiva opetella tunnistamaankin, niin ja lintujen ääniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.