9. toukokuuta 2012

Lumet sulaa ja vesi virtaa.

Kävimme katsomassa kuinka Auttijoki kuohuu, ja kuohuihan se. Vettä virtaa könkään lähes 16 metrisessä putouksessa kovalla voimalla, muodostaen upeita vaahtohattaroita, ja pauhu on valtava. Tämä on näky joka on vaan koettava joka kevät, kesällä putous on huomattavasti kesympi, mutta näkemisen arvoinen silloinkin. Kesällä viemme kaikki vieraamme tänne ja käymme itsekin kiertämässä luontopolun (3.5km.) useamman kerran kesässä. Ehkä ensi viikolla on tämän kevään ensimmäisen reissun aika.


Könkäällä juttelimme Metsähallituksen miehen kanssa, hän oli tyytyväinen kun öisin on kylmää se kun hillitsee lumien sulamista - tulvavaarat, nääs. Sanoi Rovaniemelläkin olevan hyvät mahdollisuudet muutaman pirtin kastua.
Parhaat hiihtokelit kertoi olevan Kilpisjärvellä, lunta ja aurinkoa, ja lumien arveli sulavan juhannukseksi:(

Ja tämä kertoo lumitilanteen tältä päivältä.
Aamulla oli taas upeat hankikannot, niinpä kävimme hiihtämässä hiukan metsässä ja tuota peltoa kiersimme ympäri. Enpä ole ennen hiihtänyt toukokuun yhdeksäs päivä:)

Lämpöasteita tätä kirjoittaessani on 12, kauankohan hiihtokelit vielä jatkuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.