12. tammikuuta 2014

Pakkastalvi

Kaarina kutoi mulle taas uudet lapaset, minä kun en hallitse noita kirjoneuleita, vielä. Olen kyllä päättänyt opetella, kun ne langat vaan ei menisi niin sekaisin, ja kun ne vaan olisivat, edes suunnilleen, yhtä kireällä valmiissa työssä.
 "Kyllä sen oppii, ei ole vaikeaa" sanoo Kaarina, jolla on telkkarinkatsomistyönä Lapinlapaset!!!
 
 
Nämä Kaarina on tehnyt minulle jo viime- tai toissatalvena, käytössä ja  ihanat.
Lanka: Novita Nalle
 
Tässä Kaarinan minulle tekemät Rovaniemilapaset.
Malli on Eeva Haaviston kirjasta: Sata kansanomaista kuviokudinmallia.
Lanka: Novita Nalle

Tässä viimeisimmät, Pohjois-Karjalan lapaset, mallista poiketen pohjaväri musta.
Malli: Suuri Käsityökerholehdestä.
Lanka: Hjertegarn Lima 100% villa.
Puikkosuositus 5, mutta Kaarina kutoi kolmosilla kuten myyjä suositteli, ja tuli HYVÄT.
 
Meillä, Kaarinalla ja mulla, toimii hyvin tää tumppujen teko; mä löydän mallin jotka haluun, vien ohjeen Kaarinalle ja haen valmiit lapaset;)
 
KIITOS, KIITOS KAARINA! 
 
Nämä(kin) ovat ihanat lapaset, olleet jo kovasti käytössä, onhan nyt se pakkastalven aika, ja kylmää onkin. Mittari näyttää -15 ja koillistuuli on suorastaan hyytävä.
 
Lankapirtin Matleena haastoi meidän Käsityökahvilan porukan mukaan sytomyssykampanjaan, ja innolla siihen läksimmekin, asia on tärkeä ja kohde hyvä.
Myssylangat on hankittu ja starttaamme 5. helmikuuta.
 
Mulla on ollut ongelmia tän bloggerin kanssa, en saa omalla koneella kuvia liitettyä tekstiin, onneksi tämä Johanin kone nököttää tässä ihan liki.
 
 
ps. sieltä ne juuret pyrkivät pinnalle, jos ei muuten niin lapasten muodossa. Olen syntynyt Tohmajärvellä, jos blogivierailijoissa on lukijoita siltä suunnalta niin terkut synnyinseudulle täältä Lapinmaalta. 
 

4 kommenttia:

 1. Very beautiful gloves, especially I love the first! Kaarina is very good knitter! :)

  VastaaPoista
 2. Lapinlapaset ois kiva tehdä mutt en kyll uskalla yrittää ku on niin monta väriä menossa ristiin rastiin keskenään sekaisin:)
  Kaarina onkin taitava kutomaan, niin siistiä jälkeäkin että ihan kateeks käy. Vaan kyll se niin on ett harjotus tekee mestarin, ei sitä hyvää kirjoneuletta hetkessä opi.

  VastaaPoista
 3. Ülle, kiitos. Nuo ensimmäiset ovat ns. lappalaiskintaat, malli otettu talteen Inarista.
  Kaarina on taitava.

  VastaaPoista
 4. Kristiina, niin mäkin uskon, harjoitus auttaa.
  Mulla on muutama projekti menossa, mutta sitten, jos ei ennen niin juhannuksena aloitan kirjokintaiden opettelun. Perästä kuuluu...

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.