8. toukokuuta 2013

Nätti, Juuso, Tessu, Reeta, Niisku ja Vyöti.

Kuusamon suurpetokeskus on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Olemme jo useampana vuonna aikoneet vierailla siellä, kun ei ajomatkakaan  mökiltä ole sinne kuin pari tuntia.
Tänään sitten hyppäsimme heti aamusta autoon, otimme matkalta ystäväpariskunnan mukaan ja suuntasimme Sulon reviirille Kuusamon Keronrannatiellä sijaitsevaan Suurpetokeskukseen.

Toivoimme tietenkin, karhujen lisäksi, näkevämme tuon kuuluisan maanmainion karhujenkesyttäjä Sulon. Mutta hän oli antanut karhuille aamiaisen ja suunnannut sitten Ouluun asiolleen, siis emme nähneet Suloa. Paikalla oli kyllä mainiot, ystävälliset oppaat Mari ja Jussi, jotka asiantuntevasti kertoivat karhuista, niiden historiasta ja elintavoista. He jakelivat karhuille herkkupaloja ja saimmepa mekin osallistua karhujen ruokintaan.

Suurpetokeskuksen ja myös Suomen suurin karhu Juuso (485kg vime vuonna) saa ranskanleipää minulta Jussin tarkassa valvonnassa.

Mitkä kynnet.

Tomaatti maistuu.

Vyöti antaa pusuja palkaksi herkuista opas- Marille.

Tarhassa asustaa myös 11vuotias Mikko-kettu.


Tarhan kunkku on Elvis-ilves.
 
Tässä, You Tubesta, yksi lukuisista videoista.
 
Ylen Elävä arkisto on myös oiva paikka lukea ja katsoa Karhuemo Sulo Karjalaisesta kertovia dokumentteja.

Vaikka Karjalaisella onkin erikoislaatuinen suhde karhuihinsa, ei hän yritä väittää, että karhut olisivat täysin vaarattomia otuksia. Hän on itsekin saanut oman karhun käpälästä niin kovaa, että oli lähdettävä paikattavaksi sairaalaan. Sairaalareissun aikana iskun antanut karhu lopetettiin.
kerrotaan Ylen sivuilla.

 
Kotimatkalla kävimme Kuusamossa syömässä ja Posiolla oli ihan pakko poiketa Pentikillä. Meillä oli matkalla upea sää ja hyvää matkaseuraa, kiitos naapurit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.