10. toukokuuta 2013

Tikkuripaita 2

Tämä tikkuripaita valmistui ensin vaikka tämän Johanin luotolaisen aloitin ensin. Syy oli se vanha perinteinen langan loppuminen;(
Nämä langat, Fishermen's Wool, olin ostanut joskus 2008-2009 Tallinnasta Eppin lankakaupasta Pärnun maantien varrelta.
Olin varma, että minulla on tätä neljä kerää (a'227g) ja aloin innolla kutomaan. Kun piti alkaa poimimaan hihojen silmukoita ja olisin kohta tarvinnut uuden kerän huomasin, etsimisestä huolimatta, että muistiin ei voi luottaa lankaa ei vaan ollut yhtään enempää.
Kyselin Eppiltä, tuloksetta. Sitten löysin netistä paikan josta tätä lankaa saa, Floridasta! Minäpä tilasin sitä sitten sieltä kun ei kerran lähempää löytynyt. Pari viikkoa kesti tulla, lanka oli samaa Naturalia, mutta vaaleampaa ja hiukan ohuempaa. Siitä sitten kudoin hihat, muuta ei enää puuttunut, väriero ei pahasti näy eikä varsinkaan haittaa mutta kyllä siperia taas opetti tarkistamaan lankamäärät ennen kuin aloittaa.
Lanka on 100% villa, puikkosuositus 5.5, mutta kudoin puseron resorit 3:lla ja muuten 3.5:lla. Tulos on napakka mutta ei kova.

Virkkausta kauluksenreunassa ja hihansuissa.

Olkapäille virkattiin sekä etu- että takakappaleeseen kahdeksan kerrosta kiinteitäketjusilmukoita. Näistä sitten olat yhdistettiin ompelemalla.

Tässä vielä tuo nappirivistö.
Langanmenekki 880g ja saaja tyytyväinen - loppu hyvin kaikki hyvin!
 
Tallinnan vuosina  olin usein  Eppin opissa hänen lankakaupassaan. Siellä oli ihana sohva jossa meitä neulojia istui rivissä, nauttien milloin kahvia milloin teetä ja olipa joskus kuplivaakin tarjolla. Epp neuvoi, palveli välillä asiakkaita ja neuloi minullekin useammankin mallitilkun  milloin mistäkin asiasta.
Mieleeni on jäänyt eräs Estoniateatterin näyttelijätär joka oli innokas ja taitava neuloja, hänellä oli tekeillä usein hyvinkin vaativia töitä joita hän sovitti tuolla lankakaupan sohvan vaiheilla  ja  joihin hän sai Eppiltä neuvoja.
 
Kiitos vielä näin vuosien jälkeen sinulle Epp kaikista neuvoista joita sain sinulta! Niitä ohjeita on sovellettu myös tähän kyseiseen työhön.
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Thank you Ülle, this is my favorite model. I like it so much, and my husband too.

      Poista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.