21. toukokuuta 2013

Verkkokurssikokeilun satoa.


 
INNOVATIIVISTA KÄSITYÖOPETUSTA VERKOSSA!


Taito Lappi on aloittanut joulukuussa 2012 reilun vuoden kestävän projektin käsityöopetuksen kehittämisestä tietotekniikan avulla. Projektin aikana järjestetään kädentaitojen verkkokurssikokeiluja esimerkiksi huovutuksesta. Opetustapa on uusi ja innovatiivinen valtakunnallisesti. Projektin tavoitteena on kehittää yhdistyksen omaa kurssitoimintaa sekä luoda yleishyödyllinen kädentaitojen verkko-opetusmalli, jota voivat hyödyntää kaikki kädentaitojen opetusta tarjoavat tahot sekä yksityiset henkilöt. Projekti toteutetaan EAKR-rahoituksella ja rahoittajana toimii Lapin liitto. Projektin vastuuhenkilönä toimii Taito Lapin toiminnanjohtaja Birgitta Sassi ja projektin pääasiallisena toteuttajana projektipäällikkö Merja Timonen niin ikään Taito Lapista.

Kädentaitojen verkkokurssit ovat tarkoitettu käsityön harrastajille, ammattilaisille, kaikille kädentaidoista kiinnostuneille, erilaisille harrasteryhmille ja niiden vetäjille sekä muille kohderyhmille. Käsityökurssien järjestämisajankohta ja -paikka ei aina tavoita kaikkia kursseista kiinnostuneita. Verkkokurssien avulla tarjotaan tasapuolisesti ympäri maata ihmisille mahdollisuus yhteisöllisyyden lisäksi hyvinvoinnin lisäämiseen ja itsensä kehittämiseen ajasta ja paikasta riippumatta.
Teksti lainattu Taito Lapin sivuilta
 
Kurssi oli nyt suunnattu ryhmille ja meidän Käsityökahvilaporukka osallistui siihen. Osa teki tunisialaisella virkkauksella pellavanaruista toteutetun pesukintaan ja osa miniontelokuteesta ja pellavanarusta laukun, minä tein molemmat. Nyt on ranne hiukan kipeä, se pellavanaru on aika tuhtia tavaraa virkkaukseen.
 
 

Tässä pesukinnas.

ja tässä sen 'nypyt'.

Tässä taas kesäkassi.

kuvaa koristeraidasta.

ohjeesta poiketen vuoritin kassin, tein sisälle kännykkätaskun, avainlenkin ja kiinnitykseen magneettinepparin.
Tykkään, tulee omaan käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.