5. lokakuuta 2013

Auttikönkään kesä ja kahvio.


Auttikönkään rantamille on avattu, kesällä 2013, uusi pirttikahvila. Kahvio palvelee päivittäin kesäkuun alusta syyskuun loppuun, muina aikoina tilauksesta. 
Omistaja, kahvilan hengetär Erja, on ystävällinen ja puhelias ihminen. Ja tiedän, että palvelu ja ruoka toimivat, ja tiedän senkin, että tilauksia on sisällä valmistujaisista joulupäivällisiin. Vierailijoita on kesän aikana käynyt runsaasti, niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Uskon, että menestys on taattu.
 
Itse kahvilarakennus ei ole uusi, vaan historiallinen Pernun kylästä siirretty ja erinomaisesti entisöity hirsirakennus.
 
Ystävättäreni, neljänkymmenen vuoden ajalta, käväisi tyttärensä kanssa heinäkuussa meillä, ja pakko oli näyttää heille uutta kahviota. Könkäällä toki olimme T:n kanssa käyneet jo hänen edellisellä vierailullaan, mutta S:lle paikka oli uusi.
Kovasti pitivät.
 
 Kahviorakennus, se Pernun kylästä siirretty hirsitalo.
 
Kahvio on sisustettu tyylikkäästi, perinteisesti. Vanhaa, käsinveistettyä  hirttä on kauniisti näkyvissä.

Kahvit ja jäätelöt kruunasivat hellepäivän kierroksen.

Itse Auttinköngäs on aina yhtä mahtava.

2 kommenttia:

 1. Komea on köngäs mutt niin pelottava. En oo montaa kertaa joen rannalla ollut mutta siinäkin on tarpeeksi monta, ja tuommoinen putous . . . huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS. ei mitään pelättävää. Pudotuskorkeus lähes 16 metriä, mutta hyvät kaiteet;)
   Muistan kun lapsena katselimme Imatran koskea sillalta, huh, tuli tunne et pitää käydä mahalleen siihen sillalle - ymmärrän siis sua.

   Poista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.