9. marraskuuta 2013

Puuseppää aina tarvitaan...


Johanilla myös on valmiina upea työhuone, jossa hänen on tarkoitus toteuttaa puusepäntaitojaan. Leivän pöytään hän on kyllä tuonut 'puuta kovemmalta' alalta. Hänen suvussaan on kuitenkin ollut ja on edelleen myös puualan taitajia. "Meillä Johanin kanssa on puusepän viat, mutta ei taitoja" sanoi Markku veli aikoinaan.
Mutta voipi olla kyllä taitojakin, katsokaa nyt tuota mustaa 'pohjalaismallista' tuolia, Johan on tehnyt sen kansakoulun kuudennella luokalla. Se on kaunis ja siinä on kivasti ajanpatinaa, hyvin ja varmasti se on mukanamme kulkenut. Samanlaisia on ymmärtääkseni suunnitteilla;)

 
Tuoli sopii pariksi Johanin, kauan sitten, 50-vuotislahjaksi saamalle shakkipöydälle.

 
Pöytä on aikanaan löytynyt  täältä,  ja on ahkerassa käytössä. Pöytä on 1900-luvun alusta, puunauloilla kasattu. Kaikki ajanpatina on tallella.
 
Shakkilaudan pöytään, piimällä, vanhan mallin mukaan, maalasi Villähteellä antiikkiliikettä pitänyt pirtsakka nainen, jonka nimen olen autuaasti unohtanut, eikä liikettäkään ole enää ollut vuosiin. Napulat, jotka ovat luuta, on keskimmäinen + vaimo  tuoneet Unkarista, taisi olla se formulareissu, Hungaroring...
 
 
 
 
ps. sainpahan vielä uudestan esille noita kirpparilöytöjäni;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.