9. helmikuuta 2014

Jokkmokk 2014


Pekkalan maamiesseura järjesti päiväretken Jokkmokkiin, pitihän se mukaan lähteä kun bussi meni ihan vierestä. Mukava matka se taas olikin, paljon oli nähtävää ja matkaseura oli erinomaista.
Normaalista poiketen pakkasta siellä oli vain 5-6 astetta, normaaliahan on, että pakkanen markkinoiden aikaan paukkuu vähintään kolmessakymmenessä asteessa.
Markkina-alue on laajentunut entisestään,  eipä sitä ehtinyt kaikkia ajateltuja kohteita kiertää, no jäi seuraavaksi kerraksikin katsottavaa. Ruokailu, väen paljoudesta johtuen, kesti kohtuuttoman kauan, mutta oli pakollinen. Bussi oli lähtenyt aamulla Pekkalasta viideltä, minä hyppäsin kyytiin citystä kuuden maissa, takaisin Rovaniemelle olimme kymmenen maissa.
Tarjolle oli kyllä tullut entistä enemmän karkkeja ja metrilakua-Saamelaismarkkinoille? Tuli mieleen, että pitäisikö järjestäjien hiukan katsoa mitä ja ketkä kelpuuttavat mukaan, onhan kyseessä kuitenkin perinteiset satoja vuosia vanhat Saamelaismarkkinat. Vaikka nyt vasta oikeastaan tajusin, että näistähän puhutaan Talvimarkkinoina, mihin ovat saamelaiset jääneet.

 Tuliaisina lankaa, ja muutama vinkki todo-listalle.

Mukana mulla oli 'vanha' kamera se kun on pienempi ja kevyempi. En kuitenkaan enää muistanut kuinka sillä kuvataan, joten otokset ovat sen näköisiä.


Upea maakotka on tehty hirvensarvesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.