28. helmikuuta 2014

Äiti Teresan peittotalkoot Rovaniemellä.


Rovaniemen kaupunginkirjastossa on käynnissä, joulukuussa alkanut, Äiti Teresan peittotalkoot. Helmikammarissa, joka on  seurakunnan ylläpitämä ikäihmisten kokoontumispaikka Rovaniemellä, on kudottu peittoja jo neljän vuoden ajan. Peittoja sieltä on valmistunut jo huikeat 140. Kirjastossa kudotut laput viedään Helmikammariin jossa niistä kootaan peittoja Intian katulapsille.


Kelpasi istua Aallon tuoleilla, Aallon suunnitelemassa kirjastossa ja valoa antoivat Aallon valaisimet.
A810  on Aallon myös v. 1959 suunnnittelema valaisin. Edellä esitellystä se poikkeaa valaisinkupujen määrällä; tässä mallissa niitä on vain kaksi. Valaisimen korkeus on 165 cm ja levein kohta 48 cm. Muuten valaisin on ominaisuuksiltaa A809 kanssa samanlainen. Valaisimen hinta on 1260 euroa.

Ihan koko lapun verran en kuitenkaan malttanut istua, tästä on jonkun hyvä jatkaa muutama kerros.


2 kommenttia:

  1. Kiva kun kirjastot on avanneet oviaan muillekin kuin lukutoukille. Täälläkipäin on erilaista toimintaa havaittu, mm. Novellikoukku = joku lukee novelleja ja muut tekee käsitöitä.

    VastaaPoista
  2. Tuo Novellikoukku kuulostaa koukuttavalta. Tosin toistakin suuntausta on kirjastoista kuulunut, kuten ne joihin asiakas menee sisään kortilla, valitsee kirjat ja 'vinguttaa' ne lainatuiksi, eikä nää henkilökuntaa, yäk sanon minä.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.