8. lokakuuta 2011

Mullakin on neuloosi...

eikä ainakaan paranemaan päin. Kyllä taas on sukkaa pukannut, ja lisää pukkaa, näille on parit tulossa. Olen huomenna matkalla Suomeen, ja arvatkaa vaan onko sukankudin matkassa.
Suuri yllätys Virossa on Novitan lankojen hinnat, paikallisessa Prismassa (Tartto) 7veljestä maksaa 4.99€. Suomesta olen sitä viimeksi ostanut, tarjouksesta, 3.85€, ei se kyllä muistaakseni normaalihinnallakaan ole kuin siinä neljän euron tuntumassa. Kuitenkin Novitalla(kin) on tehdas Virossa. Siis pitää ostaa Suomesta sukkalangat.


Parit tulossaTämä pitkä huivi on tilaustyö, miniälle. Mitat noin 40 x 200cm, lankana teetee:n elegant. Langan koostumus on taivaallinen, 70% kampavillaa, 30% tussahsilkkiä, langassa mukana jojoba öljyä, aloe vera ja e-vitamiinia. Lankaa kului 100g, puikot n:ro 4, aikaa kyllä kului, lanka on niiiin ohutta.
Huivi on kevyt, ohut ja ilmava, toivottavasti saaja on tyytyväinen.Tämän tuubihuivin tein itselleni, lanka on 20% villaa, loppu keinokuitua. Paksua, miellyttävän tuntuista lankaa. Kudoin n:ro 8 pyöröpuikoilla. 120 silmukkaa ja 25cm, uskon olevan käyttöä.
Meillä on ihanan poikalapsen lisäksi 3 suloista tyttöä (lastenlapsia). Tässä tytöille kämmekkäitä. Lankaa en muista, kudoin ainaoikein ja ompelin sivusauman, jätin peukulle reiän. Napit Abakhanista.
Nämä "säärekkäät" on kudottu Vironvillasta, siis 100% villa. Muuten samalla ohjeella kun ylipolvensukat, mutta ilman teriä. Koska langassa ei ole polyamidia vahvikkeena, kulutuskestävyys ei ole kovin hyvä, sääriosissa se ei kuitenkaan haittaa. Päinvastoin, ovat lämpimämmät.
Tässä tuo kuvio, joka on sama kuin ylipolvensukissa.


Nämä sukat ovat tilaustyö, menevät joululahjaksi "aikuiselle naiselle".


Lankoja on sekä kotona, että täällä, tilapäisessä kodissa, ideoita on sekä päässä, että lehdissä ja  netissä - ainoastaan aikaa on rajallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.