27. lokakuuta 2011

Töitä tarjolla ja millä palkalla.

Tänään ilmestyneessä Tartu Postimeeslehdessä oli useampikin työpaikka tarjolla, ei silti ei minun ole töitä ikävä, katselinpa huvikseni - oikeammin surukseni.
Kyllä taas pitää ihmetellä kuinka joku voi tulla toimeen näillä palkoilla. Kuvitelkaa, että ostaakseen kahvipaketin ihmisen pitää tehdä 2.5 tuntia töitä, koska verotus vie ison osan tuostakin palkasta.

Eilisessä Postimeeslehdessä kerrottiin, että opettajat osoittivat  mieltään Toompealla Riigikogun edessä. Vaativat lisää palkaa, opettajien keskipalkka kun on  tällä hetkellä Virossa on 640€/kk, lääkärinpalkka keskimäärin 1200€/kk.

Verotus Virossa, lainaus Wikipediasta:
Vuonna 1994 Virossa otettiin käyttöön tasavero ensimmäisten joukossa maailmassa. Verotusaste oli 26 % riippumatta tuloista.Tammikuussa 2005 tuloveroastetta laskettiin 24 prosenttiin. Myöhemmin, tammikuussa 2006 verotus keveni 23 prosenttiin. Vuonna 2008 tulovero oli 21 %. Tavoitteena on keventää tuloveroa asteittain, kunnes se saavuttaa 18 % vuonna 2011. Viron jälkeen myös monet muut maat, erityisesti entiset neuvostotasavallat ovat ottaneet käyttöön tasaveron.Tämä pikkuilmoitus on tuosta Pakun tööd otsikon alta.
Ilmoituksessa halutaan ottaa töihin astianpesijä-siivooja, työvuoro on 12 tuntia, ja palkka hurja 2.04€/h.
Käsittämätöntä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.