11. marraskuuta 2011

Presidenttipeliä...

Paraneeko sohaista kepillä ampiaispesään, osa 2.

Tässä(kään) en tarkoita kirjaimellista  ampiaispesää, vaan pesää joka meissä  monissa herättää intohimoisia ajatuksia, ja mielipiteitä puolesta ja vastaan, nimittäin politiikkaa, ja erityisesti lähestyviä presidentin vaaleja.

Olen omalta osaltani jo ajatukseni selvitellyt, kääntänyt mielessäni kivet ja kannot, ruotinut puolueet sekä ehdokkaat, ja tässä tulos:


 Sauli Niinistö 63v.
 Vaimona 29 vuotta nuorempi nainen, asia kompastutti minut. Varman voittonsa? vuoksi epämiellyttävän ylimielinen.


  Paavo Väyrynen 65v.
Ollut politiikassa, omien sanojensa mukaan, jo viidellä vuosikymmenellä. Jos ei ole tähän mennessä valittu presidentiksi, niin miksi ihmeessä nyt?


 Paavo Lipponen 70v.
Kuuluu jo ikänsäkin puolesta  Kiinan keisareiden kastiin.


Timo Soini 49v.
Opetellut sutkautukset eivät pitkälle kanna, presidenttiys vaatii paljon muutakin kuin Tupun, Hupun ja Lupun.


Pekka Haavisto 53v.
En haluaisi nähdä, että kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä edustaisivat Suomea presidenttiparina.Eva Biaudet 50v.
Kuka? Vähemmistövaltuutettu jolta kuitenkin puuttuu virkaan vaadittava loppututkinto?Sari Essayah 44v.
Jo ennen vanhaan sanottiin että, suutari pysyköön lestissään. Hänen paikkansa olisi paremminkin urheilun ja liikunnan saralla kuin "maan äitinä".


Oliko tässä kaikki ehdokkaat??? Katsottuani ensimmäinen vaalikeskustelun, torstai-iltana Tv:stä, minun mietelmäni saivat vahvistuksen presidenttiasialle, eikä minun tarvitse sitä asiaa enää pohtia.

Loppupäätelmäni on, että meillähän on jo kolme presidenttiä, eikö niitä voisi käyttää uudelleen, kierrätyshän on nykyään huippumuodikasta. Sitä paitsi mehän maksamme heille koko ajan palkkaa, sekä runsaat ylläpitokulut, joten sekin asia olisi jo hoidettu, säästyisi yhdet palkat ja kulut vaikka vanhusten hoitoon.
Näin olisi hoidossa Venäjän suhteet, maailmanrauha sekä ihmisoikeusasiat, kaikki tuikitärkeitä nyky-yhteiskunnassa. Edustavat puolisot paikkaisivat, mahdollisesti ilmenevät, iän mukanaan tuomat puutteet.
Kun homma kävisi yhdelle raskaaksi, toinen astuisi remmiin, kukin voimiensa ja taitojensa mukaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.