25. heinäkuuta 2011

Käsityökahvila

Auttin Kyläkartanolla kokoontuu käsityökahvila jokaisen parillisen viikon keskiviikkona kello 13.00.
Toiminta alkoi viime syksynä ja on erittäin suosittuna jatkunut läpi kesän ja jatkuu edelleen. Kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta ovat tervetulleita mukaan, käsityön kanssa tai ilman. Tarkoituksena on jatkaa käsityöperinnettä ja -tapoja. Jos jollakin on käsitöistä kysyttävää tai kaipaa neuvoja, siellä neuvotaan ihan kädestä pitäen, sillä aina on joku joka osaa kysytyn asian. Minä olen saanut siellä neuvot moneen asiaan. Sinne voi myös tulla ihailemaan paikallisten naisten hienoa ja monipuolista käsityötaitoa.
Lämpimät terveiset täältä "etelästä" teille kaikille sinne käsityökahvilaan, palaan keväällä muuttolintujen mukana, pitäkää toiminta vireänä.


kartano_584

Auttin Kyläkartano
Kodikas ja lämminhenkinen Kyläkartano sijaitsee Kemijokivarressa, kauniissa Auttin kylässä.
Läheisyydessä ovat nähtävyydet Auttiköngäs ja Korouoma.
Paikallisia käsitöitä on  myynnissä myös Kyläkartanolla, jossa asiakkaita palvelevat ystävällinen isäntäpari Helmi ja Pauli.

Toukokuussa kokoonnuimme käsityökahvilan merkeissä Juotakseen, Uiton pirtille. Siellä toteutimme ympäristötaidetta yhdessä Lapin yliopiston lehtorin,  rovaniemeläisen kuvataiteilijan ja kuvataideopettajan Maria Huhmarniemen ja alan opiskelijoiden kanssa. Yhteistyössä syntyi alueeseen hyvin soveltuva lohi, joka tehtiin pajusta ja ripustettiin tienviereen puiden varaan. Siinä se kertoo ohiajaville palasen vapaan Kemijoen tarinaa, taustanaan vuodenaikojen mukaan vaihtuva jokimaisema.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.