26. tammikuuta 2013

Kemin lumilinna avaa tänään ovensa


Teksti: Juhani Hiltunen Lapin Kansa 26.1.2013

kaikkiaan jo 18. avaa ovensa tänään. Kello 18 alkavien avajaisten pääesiintyjä on Saara Aalto. Ohjelmassa on myös näyttävä pyromusikaali.

                                                                           Kuva: Katja Lehto

Lumilinnan teemana on tällä kertaa fantasia. Linnaan esimerkiksi astutaan sisään ihmishahmoisen puunrungon läpi. Linnan gallerioissa, ravintolasaleissa ja hotellissa teema näkyy upeina lumi- ja jääveistoksina. Niiden joukossa on Angry Bird -hahmoja, örkkejä, kaunottaria, hirviöitä sekä yksisarvinen, kentauri ja jopa minotauruskin.

 
Silloin, vuonna Erkki ja Paavo, kun vielä asuimme 'etelässä' ja olimme lapinhulluja vain osan vuotta, eräällä hiihtolomareisulla poikkesimme Kemin Lumilinnaan. Vuotta en muista mutta 90-luvun lopulla se oli.
Kun saavuimme linnan portille ja nousimme autosta, näimme linnan nurkan takaa kurkkivia ihmisiä; vähän väliä joku työnsi nurkan takaa päänsä esiin ja yhtä nopeasti taas piiloon. Sanoin Johanille etten tule sinne  kun noi kurkkii tolleen kummallisesti, ja meitä koska muitakaan ei ollut näkyvillä.
Marssimme kuitenkin linnan portista sisään, ja silloin se koko porukka hyppäsi kameroineen ja mikrofoneineen eteemme. Muistattehan kuinka  Aku Ankassa joku onnellinen (ei Aku) on se miljoonas asiakas, niin olimme mekin ja tunnelma oli kuin Ankkalinnassa. Tarkalleen ottaen olimme, siis toinen meistä oli, 33 333. asiakas kellon ollessa 13.33.
Siinä me paistattelimme salamavalojen välkkeessä mikrofonit suun edessä, kuin Oscar-gaalan tähdet punaisella matolla.
Palkkio ei ollut yhtä mahtava kuin Ankkalinnassa, mutta pääsymaksua meidän ei kuitenkaan tarvinnut maksaa. Linnanisäntä  ojensi meille liput Jäänmurtaja Sammolle (siitä myöhemmin) sekä Lumilinnamaskotin. Saimme seikkailla vapaasti Lumilinnassa, meitä pidettiin kuin piispaa pappilassa, ja hieno se linna kyllä olikin.
Sitä se kurkkiminen sitten oli. Senkoomin emme ole siellä käyneet , joten jokohan olisi aika - jos vaikka tulisi kävijämäärissä joku tasaluku, vaikka viisi miljoonaa;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.