31. tammikuuta 2013

Lappi esillä New York Timesissa

 
Lapin Kansa 31.1.2013
Eero Leppänen

Lappi on näkyvästi esillä. Ruutukaappaus New York Timesin verkkosivuilta.

New York Timesin netin etusivulla julkaistiin lauantaina näyttävä reportaasi Ylläkseltä. Murtomaahiihtoa, avantouintia, koiravaljakkoajeluita ja tietysti revontulia kokenut amerikkalaistoimittaja maalaili varsin mairittelevan kuvan elämyksistä Lapissa. Sunnuntaina juttu julkaistiin myös New York Timesin printtilehdessä.
”Lapland, from icy plunge to blazing sky” -otsikolla matkailutoimittaja Russ Juskalian kertoi viime maaliskuisesta matkastaan Kolariin. Elämykset alkoivat jo yöjunassa, joka kiitää läpi lumisen maiseman. Jutussa kuvataan perinteisiä Lappi-elämyksiä höystettynä katsauksella historiaan ja Suomen kielen ääntämisohjeilla. (Ylläs lausutaan OO-las!). Myös paikalliset karaoke-baarit ja niiden suosituin ohjelmanumero, Aikuinen nainen -iskelmä mainitaan.

Poro on myös mukana jutussa monissa muodoissaan: käristyksenä lautasella ja mökin ulko-ovella tervehtimässä.
Lapin matkailu on ollut viime aikoina kansainvälisen median lempilapsia. CNN ja Lonely Planet ovat listanneet Lapin kohteita suosittelulistoilleen hyvinkin näyttävästi. New York Timesin juttu on hyvä näkyvyyslisä: lehti on levikiltään USA:n kolmanneksi suurin. Juttu on ollut myös varsin suosittu sosiaalisessa mediassa. Tällä hetkellä tarina on NYT:n matkailusivuston kuudenneksi luetuin.

Juttu New York Timesin sivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.