25. tammikuuta 2013

Pablo Picasson poika ajaa Tunturirallin

Lapin Kansa perjantai 25.1.2013

Kari Pyykkö
Kuva: Jussi Leinonen
Tunturiralliin valmistautuva Claude Picasso yhdessä suomalaisen yhteistyökumppaninsa Kari Mäkelän kanssa torstain testierikoiskokeella.

Ralliautoilun SM-sarjan tänään avaava Tunturiralli Rovaniemellä on kerännyt vuosien varrella liudan nimekkäitä osallistujia, joilla ei luulisi olevan mitään tekemistä rallin kanssa.
48. Tunturirallin outo lintu on numerolla 74 starttaava ranskalainen Claude Picasso, joka paljastui maailmankuulun taitelijan Pablo Picasson ainoaksi elossa olevaksi pojaksi.

Claude Picasso ei ole enää mikään poikanen, sillä Tunturin ensikertalaisella on ikää 66 vuotta. Hän starttaa ralliin Mitisubishi Lancer Evo 10 -autolla, jossa nuotit lukee toinen ranskalainen Fabrice Gordon.

– Kaveri on ollut innoissaan Lapin upeista talvipuitteista. Vajaan viikon nuotitusjakso on ollut jo kokemus sinänsä, kertoo Picasson Tunturiralliin järjestänyt Kari Mäkelä Kannuksesta.

Myös kisa-auto on lainattu Mäkelältä, joka puolestaan starttaa ralliin Suomen teillä harvinaisella Ferrari 308 GTB -autolla. Tämä on ensimmäinen Ferrari, joka osallistuu mihinkään ralliin Suomessa koskaan.
Mäkelä on Suomen johtavia guruja ralliautojen entisöijänä. Jääradan Suomen mestarin yritys järjestää talvisin myös jääratakouluja ja sitä kautta on Picassokin tullut tutuksi.

– Hän on ollut mukana jo kolmena vuonna ja olemme ystävystyneet tänä aikana. Olen vastaavasti käynyt hänen järjestämissään autourheilutapahtumissa Etelä-Euroopassa, Mäkelä kertoo.

Mäkelä naurahtaa, että Claude Picasso on toiminut varsin poikkitaiteellisesti hyppäämällä taidemaailmasta 12 vuotta sitten autourheilun pariin. Kahden päivän Tunturirallista on luvassa ranskalaiselle kokemus vailla vertaa, ellei kisasta sitten tule ranskalaista visiittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.