14. marraskuuta 2011

Tuubihuivin ohje 2


Edit: Voita tuubihuivi, ei vaadi kuin pienen kommentin ja hiukan onnea.
Ota osaa - valitse väri, ja voita!
Täällä on ylipolvensukkien ohella syntynyt tuubihuiveja, ne ovat mukava, pieni, helppo välityö noiden pitkien sukkien lomassa.

Ensimmäisenä on hehkuvan punainen (ennen sanottiin fuksianpunainen) patenttineuleella tasona neulottu tuubihuivi.
Lanka Novitan Isoveli, 75%villa, 25% polyamidi, menekki 200g
Puikot numero 10 pyörö (tykkään neuloa myös tasoa pyöröpuikoilla)
Mitat 30x110cm
Luo 29s, ota aina ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo patenttineuletta 110cm, päättele. Ompele päät yhteen.

Patenttineule:
Patenttineulosta neulotaan tasona eli edestakaisin kahdella puikolla, ja aika lailla samaan tapaan kuin 1 o 1 n joustinta. Ero on kuitenkin siinä, ettei nurjia silmukoita neulota ollenkaan. Nurjan kohdalla silmukka nostetaan nurin neulomatta yhdessä langankierron kanssa. Oikean kohdalla neulotaan oikein, niin että edellisellä kerroksella nostettu silmukka ja sen mukana tehty langankierto neulotaan oikein yhteen. Näitä kahta vaihetta toistetaan koko ajan, sekä työn oikealla että nurjalla puolella. 1. Nosta silmukka nurin neulomatta,
nosta samalla puikolle langankierto.


2. Neulo oikein yhteen edellisellä kerroksella
nostettu silmukka ja langankierto.

Toista vaiheita 1. ja 2. kaikilla kerroksilla.


Näin opastaa Käspaikka, joka on verraton paikka, kun kaipaa neuvoja ja ohjeita.


Tässä tuo patentilla toteutettu tuubihuivi, tykkään.Seuraavana mohairlangasta neulottu tuubihuivi.

Lanka Italialainen Mohair Gold, 20% mohair, 20%villa, 60% acryli, langan menekki n.70g.
Tämäkin lanka on miellyttävän tuntuinen iholla, ei kutita.
Puikot numero 7 pyörö 60cm.
Mitat 30x110 cm.
Luo 180s, neulo pyöröneuleena 3oikein 2 nurin. Jatka kunnes kappaleen korkeus on noin 30cm, tai lankaa on jäljellä noin 4 metriä, päättele löyhästi.

 Tässä tuo huivi, lanka on liukuvärjättyä, värit toistuvat kauniisti. Värejä tähän lankaan on paljon, ostopaikka Liann Lõngat, langan hinta 4,67€/100g.


Tämä ainaoikeaa tasona neulottu huivi tuli tuosta edellisen huivin langanlopusta, ehkä noin 30g.

Mitat 20x110cm, neuloin sen verran kuin lankaa riitti.
Silmukoita 150, puikot numero 7.
Kun ompelin päät yhteen laitoin huivin kerran 'kieruun', halusin kokeilla kuinka se istuu kaulassa, ja se toimii.

Tuubihuivin ohjeet ovat olleet tosi suosittuja, kävijöitä ohjesivuilla on pilvin pimein. Olisi mukava saada kommentteja ohjeista, tehdyistä huiveista.


Tuubihuivin ohje myös täällä.

63 kommenttia:

 1. Oi kiitos paljon, tuo ensimmäinen ohje pääsee heti tänään koetukselle! Ostinkin sopivasti Novitan Ilona -lankaa mintun vihreänä... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Tuubihuivi.
  Kiva jos 'ohjeeni' voi olla inspiraation lähteenä. Ilona on hyväntuntuinen lanka ja värikin on upea. Tuo patenttineule on suosikkini noissa tuubihuiveissa, niin pehmeä ja miellyttävä.
  Neulomisen iloa!

  VastaaPoista
 3. hei, monetikko menee pään ympäri tuolla pituudella?
  Kaunis huivi kyllä tulee tuolla ohjeella(:

  VastaaPoista
 4. Hei Anonyymi!
  Olen laittanut ohjeisiin noinmitat, huivien pituudet ovat 110-160. Mutta tuolla 110cm:llä huivi menee hyvin kaksi kertaa pään ympäri. Patenttineule noin neulottuna venyy juuri pituussuunnassa, mikä on mielestäni hyvä asia, näin huivi pysyy kauniina.

  Neulomisintoa!

  VastaaPoista
 5. Hei! olen tehnyt huivin siihen pisteeseen että päät pitäisi yhdistää.. mutta en tiedä miten se tapahtuu joten olisitko ystävällinen ja selittäisit vähän? :) ja pitääkö huivi päätellä ennen yhdistämistä?

  VastaaPoista
 6. Hei Anonyymi!

  Kannattaa ensin päätellä silmukat.
  Sitten asetat päät kohdakkain, nurjat puolet vastakkain. Ompele samalla langalla jolla neuloit, esim yliluottelemalla, niin, että otat molemmista kappaleista molemmat silmukanreunat neulalle ja etenet näin oikealta vasemmalle, päättele langat.

  Tässä vielä linkki Käspaikan sivuille, siellä ohjeita ja kuvia asiasta.
  http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/saumat.html

  Voit kysyä jos tarvii.

  VastaaPoista
 7. Huhhuh, kauan meni ennen kuin tajusin miten patenttineuletta tehdään. :D Nyt sitten omaa huivia tekemään ja kiitos paljon kivasta ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 8. Hei Anonyymi!

  Hyvä jos oli apua;)

  Otappa osaa kilpailuun, jos vaikka sattuisit saamaan myös minun tekemän tuubihuivin.
  Linkki sivun ylälaidassa.

  VastaaPoista
 9. Loistava ja helppo ohje patenttineuleeseen... eilen luin ja opettelin ekaa kertaa tekemään ja tänään on jo 2 tuubia tehty, Kiitos kaunis ohjeesta!
  ja noi sun tekemät on kyllä todella kauniita.

  T:Mari =) hullu virkkaaja, joka löysi kutomisen/neulomisen vasta tänä talvena

  VastaaPoista
 10. Hei Mari!

  Kiitos kommentista. Kiva aina kuulla, että ohjeesta on apua. Mun sivuilla käy noin 5000 katsojaa viikossa, suurin osa tuubihuivin ohjeen hakijoita. Kommentoijia ei tosin paljon ole, siksi on ihana kun joku kommentoi, se on mieltä lämmittävä kiitos.
  Itsekin pidän tosi paljon tuosta patenttineuleesta, huivista tulee ihanan muhkea, vielä kun käyttää hiukan 'ylipaksuja' puikkoja.
  Sillä tulee muuten ihana pipokin, näille pakkasille;)
  Oletpa ollut nopea. Neulomisen iloa sinulle!
  ps. virkkaus on myös mukavaa, pidän myös siitä.

  VastaaPoista
 11. oi kiitos kaunis täältä pohjosesta kyllä on kiva yllättää tytöt ja kyllä se lämmittää kemijärven korkedella kovat on ollut pakkaset liki 40 jopa yli eiku hommiin toivon sinulle kaunista kevättä ja kaikkea hyvää eräs mummeli

  VastaaPoista
 12. Hei 'mummeli'

  Kiitos kommentistasi. Olet ilmeisesti tehnyt/teet tuubihuiveja tytöille lämmikkeeksi? Voin kyllä sanoa, että lämmittää, ja ovat mukavia tehdä.
  Kovat on ollu siellä pakkaset, täälläkin -20-30astetta.

  Ihan tuli koti-ikävä, noin 60km alas jokivarteen. Mutta muuttolintujen myötä palaamme.
  Hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 13. Kiitos hyvistä ja selkeistä ohjeista, itse yhdenlaista omin konstein aloin väkertään ennenkö täältä ohjeen paremman bongasin. Toivottavasti nyt onnaisi paremmin joudun eka version purkaan mutta ei haitanne ;)

  VastaaPoista
 14. Kiitos 'anonyymi' kommentistasi.

  Olen iloinen jos ohjeistani on hyötyä.
  Olen tarkoituksella tehnyt ohjeista 'vähäsanaisia', koska uskon sen helpottavan neulojaa ja itse ainakin väsyn lukemaan pitkiä, liian monisanaisesti kerrottuja ohjeita.

  Voin kokemuksesta sanoa, että purkaminen opettaa, minä sen osaan jos ken.
  Neulomisen iloa sinulle!

  VastaaPoista
 15. Hei, halusin tutkia patentti neulosta. Yksi työkaverini opetti minulle hienon työtekniikan, se on molemmilta puolilta saman näköinen. Kolme oikein, yksi nurin ja sama toistuu koko kerroksen. Kun kääntää työn niin edellisen kierroksen nurin tehty silmukka on nyt kolmen oikean silmukan keskimmäinen silmukka. Ymmärrätköhän ? Työkaverini tulee Unkarista ja on oppinut tämän tekniikan äidiltään. Mulla ei oo hajuakaan mitä teknikkaa tämä on, mutta hienoa ja joustavaa on. Kirjoittaa: käsityöintoinen

  VastaaPoista
 16. Hei 'anonyymi'

  En ihan ymmärrä kuinka tuo ohjeesi menee, siis onko se patenttia ja kuinka neulotaan, otetaanko lanka puikolle niin kuin patentissa?
  Mielenkiintoinen, kiinnostaa.

  Lumisin terveisin Lapista, Maria

  VastaaPoista
 17. Kiitos tuosta patenttineule ideasta! Ajattelin tehdä ekaa kertaa tuubihuivin ja mietin että jotain pikkaisen erilaisempaa kuin oikein nurin neule pitäisi keksiä ja pienellä googletuksella tulikin hyvä idea :)
  Tuo anonyymin kertoma neulekuvio kuulostaa myös mielenkiintoiselta, ymmärsin jopa miten se tehdään, pitäisi vain ottaa lankaa ja puikot ja kokeilla että miltä se tehtynä näyttää..

  VastaaPoista
 18. Hei Sara,
  Kiitos kommentistasi. Tuo patenttineule on mukava tehdä ja on ihanan muhkea. Kannattaa käyttää langan ohjetta paksumpia puikkoja.
  Mä en oikein hoksannut sitä`anonyymin` ohjetta, pitäis tosiaan ottaa puikot käteen ja kokeilla.
  Maria

  VastaaPoista
 19. hei! riittääkö tuohon ensimmäiseen tuubihuiviin yksi lankakerä vai tarvitaanko toinenkin lankakerä? :) kiitos tästä ihanasta vinkistä, muuten! yritän ottaa niskastani kiinni, koittaa tätä! :)

  VastaaPoista
 20. Hei Ansu!
  Siihen huiviin meni kaksi kerää lankaa.
  Aloita vaan neulomaan huivia - on mukavaa ja palkitsevaa hommaa.
  Hyvää syksyä ja neulomisintoa sulle.

  VastaaPoista
 21. Googlailemalla tuli tämä ohje vastaan. Ostin juuri kaupasta valmiin tuubihuivin, mutta tekis niin mieli palauttaa se ja tehdä itse oma. Harmi vain, että olen viimeksi tainnut neuloa ala-asteen käsityöntunneilla...:DDDD

  Pitää kysellä, josko joku kaveri osaisi opastaa alkuun. Ei tuo varmasti vaikeaa ole, mutta kun ei ole tosiaan kymmeneen vuoteen mitään tehnyt niin ei vaan muista ja kirjalliset ohjeet tuntuvat tällaiselle tumpelolle liian vaikeilta. Mutta katsotaan josko saisin tuollaisen ensimmäisen huivin joskus tehtyä!

  -Kiira

  VastaaPoista
 22. Hei Kiira

  Ei muuta kun ostat pari kerää lankaa ja paksut (paksummat kun langan vyötteessä sanotaan)puikot. Sitten vaan luot silmukat ja alat neulomaan, ei se ole vaikeaa. Omatekemä lämmittää ihanasti.
  Käspaikka on paikka josta saa hyviä ohjeita, ihan silmukoiden luomisesta asti.
  Neulomisen iloa sinulle!

  VastaaPoista
 23. Hieno tuubi ja ohjekin hyvä, mutta voisitko tällaiselle tampiolle vääntää ihan rautalangasta, kuinka tuo patenttineule tehdään. Olen nyt muutaman kerran aloittanut ja purkanut......
  Eli aloitanko nurjalla vai oikealla eka kierroksen ja millä aloitan toka kierroksen? En millään saa mallin näköistä neuletta aikaiseksi.
  -Hirmuisesti etukäteen kiittäen aloitteleva neuloja

  VastaaPoista
 24. aivan mahtavia tuubihuiveja, tosi nätit! ja hyvät neuvot... kiitoos!:)

  VastaaPoista
 25. aivan mahtavia tuubihuiveja, tosi nätit! ja hyvät neuvot... kiitoos!:)

  VastaaPoista
 26. Hei "aloitteleva neuloja"

  Elikkä: luo pariton määrä silmukoita, ota eka silmukka neulomatta,sitten lanka puikolle ja nosta silmukka neulomatta (ihan kuin neuloisit sen nurin)katso kuva 1.
  neulo seuraava silmukka oikein jne. kerros loppuun, viimeinen silmukka oikein.
  Toinen kerros: eka silmukka neulomatta, edellisen kerroksen langankierto ja simukka neulotaan oikein yhteen, kuva 2.seuraava simukka kuten kuva 1.jne.
  Eli helpotettuna vielä näin:
  -reunasimukka neulomatta,neulo kuva1, seuraava simukka kuten kuva2, taas kuva1, kuva2 jne.

  Tässä toistetaan näitä kahta silmukkaa ja kerrosta.
  Toivottavasti saat selvää, olisitpa lähellä niin neuvoisin "kädestä pitäen".

  VastaaPoista
 27. Moi Hannnele!

  Kiitos kommentistasi. Ajattelin juuri, että voisin itsekin neuloa uuden tuubin, mulla on ihanan paksua pehmeää sinistä lankaa.
  Tuo patentti on mielestäni toimiva, ajattelin myös kokeilla patentin piiitkillä pyöröillä. siihen saisi vähän eri efektiä niin päin neuloen.

  VastaaPoista
 28. Kiitos miljoonasti selventävästä ohjeesta :) Näin se menee, ettei aina selviä yhdellä ohjeella....varsinkaan kun en ole mikään käsityöihme.
  Mutta nyt laitan puikot heilumaan ja meinaan kyllä tuubini valmiiksi saada!
  Mukavia neulomishetkiä sinulle ja muille puikoissa oleville,
  Toivottelee aloitteleva neuloja

  VastaaPoista
 29. Hei!

  Löysin tämän ohjeesi ja ajattelin testata sitä. Kuvassa ainakin näyttää tosi kivalta! Toivottavasti kaupassa olisi jotain kivoja värejä näin syksyn ankeuden piristäjäksi :)

  VastaaPoista
 30. Hei Minttu.
  Kiitos kommentistasi.
  Katselin tänään Novitan lankoja, Kelo, Teddy ja Isoveli, paksuja pehmeitä ja mikä parasta ihania värejä, kuin tehty tuubeja varten.
  Työn alla tuubi luumunpunaisesta Kelosta, ostin 2 kerää toinen neulottu, hyvin riittä, ja patentilla 21 silmukkaa ja kympin puikot.
  Värikästä syksyä!

  VastaaPoista
 31. Olen tekemässä tuubihuivia, niin kuin aionkin ja ihanan petroolinsinisestä langasta. Teen kyseistä huivia 6 puikoilla. Aloitin 10 puikoilla, mutta käsialani ei oikein näyttänyt hyvältä joten aloitin sitten uudestaan 6 puikoilla. Huivista tulee tiiviimpi, mutta jälki on parempaa, ainakin omalla käsialallani. Eikä se tiiviys haittaa kun on talvi tulossa :D

  VastaaPoista
 32. Hei Minttu!

  Olet kyllä oikeassa, käsiala ratkaisee puikkokoon. Kannattaa kokeilla, eikä välttämättä luottaa vyötteen puikkokokosuositukseen.
  Lämmintä kylmyyteen;)

  VastaaPoista
 33. Tosi kaunis tuubihuivi! Olen etsiskellyt kivaa ohjetta ja tätä aion nyt kokeilla. Mutta osaisitko neuvoa, että jos mulla on tiukka käsiala, niin pitäisikö puikot olla vieläkin isompia kuin neuvot? (vai päinvastoin??)

  VastaaPoista
 34. Hei 'Anonyymi'kiitos!
  Kokeile vaan noilla kympin puikoilla, paksummilla on hiukan hankala neuloa.
  Mulla itsellänikin on työn alla uusi tuubihuivi Novitan Teddy-langasta ja kympin puikoilla sekin, enkä minäkään kudo löysää.
  Tekemisen iloa sinulle!

  VastaaPoista
 35. Voisitko mitenkään selittää niin yksinkertasesti että tyhmäkin kuten minä tajuaa. En ymmärtänyt rautalangasta väännetystä versiostakaan mitään?

  VastaaPoista
 36. Hei 'anonyymi'
  Seuraa tuota 'rautalangan vääntöä', huomaa, että ekalla kerroksella neulot= eka slmukka neulomatta- sitten kuva1- kuva2Huomaa-kuvan2 silmukka normaalisti oikein koska ei vielä ole puikolla langankiertoa, (eka kerros!). Toinen kerros menee ihan ohjeen mukaan.
  Jos et vielä osaa, kysy uudestaan.
  Onnea neulomiseen!

  VastaaPoista
 37. Hei, ja kiitos kivasta blogista! Olen nyt päättänyt tehdä ihka ensimmäisen tuubihuivini, tai ylipäänsä kaulahuivin, ja tekniikkana ajattelin käyttää patenttia. Se ei ole viel äihan selvä juttu, mutta eikohan se selviä kun yritän aloittaa :) Mutta kysymys, onko ensimmäinen huivi, eli patentilla neulottu, tehty pyöröpuikoilla, eli niillä sellaisilla, jotka on toisissaan kiinni? En ole vielä koskaan neulonut sellaisilla puikoilla, ja nyt ihmetyttääkin, että missä vaiheessa tiedän lopettaa työn ja miten ihmeessä se päätetään..? Toivottavasti ymmärsit kysymykseni.. :)

  VastaaPoista
 38. Kiitos kivasta ja helposta ohjeesta! Ensimmäinen huivi valmis ja toista juuri aloittelen. Nopea ja helppo joululahja :)

  VastaaPoista
 39. Hei 'anonyymi, ja kiitos.
  Kyllä, käytän hyvin usein pyöröpuikkoja, mutta neulon niillä aivan samalla lailla kun neuloisin pitkillä puikoilla, eli edestakaisin, eli nuo puikot eivät ole olennainen asia ohjeessa - älä välitä niistä.
  Tuubin voi kyllä neuloa myös pyöreänä, pyöröpuikoilla ja niin teinkin en vain ole vielä kuvannut sitä.
  Mutta, tee sinä (jos olet aloittelija, niin kuin me kaikki kerran) ihan pitkillä puikoilla ohjeen mukaan. Päättelystä on ohjeita Käspaikan sivuilla.
  Onnea neulomiseen, kysy jos tarvitset neuvoja.

  VastaaPoista
 40. Moi Riikka ja kiitos kommentistasi.
  Mulla on kans melkein aina työn alla tuubi, kaupan on niin ihania lankoja, tekee aina mieli kokeilla millainen tästä ja tuosta langasta tulee.
  Oiva joululahjavinkki!!!
  Iloista Joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 41. Edellinen anonyymi täällä taas hei, aloitin huivin teon ja alun hankaluuksien jälkeen homma lähti sujumaan, ja nyt olen jo yhden lankakerällisen verran saanut huivia neulottua. Tulee kyllä huippuhieno huivi, kiitos ohjeista! Luulenpa, että taidan tehdä näitä enemmänkin kuin yhden tai kaksi ;)

  VastaaPoista
 42. Hei!

  Löysin minäkin googlella tänne. Tarkoituksena tehdä "hupullinen tuubihuivi". En vain tiedä kuinka se olisi paras tehdä. Onko sinulla ideoita siihen kuinka huivista tulisi sen mallinen, että sen saisi pään yli "pipoksi"? Tuo patenttineulos menee nyt kokeiluun. Langaksi ajatteli novitan rustikaa.

  VastaaPoista
 43. Hei Sarus. Jos huivista tekisi leveän, riittäisi myös päähän, tai jos ompelisi osan huivin reunasta kiinni niin syntyisi huppu, mutta miltä se näyttäisi? Mutta patentti on toimiva neulos. Tekemisen iloa sinulle.

  VastaaPoista
 44. Hei, tein tällä http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=245 ohjeella vähän leveyttä pienentäen itselle palmikkotuubihuivia. Kun tuossa reunassa on aina 3o silmukkaa, mutta se on jotenkin rumannäköinen. Miten pitäisi neuloa ne reunat että ne eivät menisi ns. rullalle?

  VastaaPoista
 45. Hei 'anonyymi'
  Huomasitko, että tuossa ohjeessa ne kolme oikeaa neulotaan aina oikein, siis molemmilla puolilla. Jos teitkin niin, ja silti se reuna rullautuu, ei auta kun tehdä useammalla silmukalla se reuna(aina oikein)esim. viidellä, ei siihen oikein muuta keinoa ole.

  Jos joku tietää hyvän niksin, niin kerro se meille!

  VastaaPoista
 46. Ei hitsi, en todellakaan huomannu.. Nno, pitää tehä uus huivi. :)

  VastaaPoista
 47. Aivan upean näköisiä huiveja! Harmi, että mulla on isoveli nyt ihan loppu kun olen siitä tehnyt säärystimiä lapsille. Kokeilen nyt ensin pyöröpuikoilla tuubihuivia tytölle, lankana odottaa Novitan Kaiku. Mutta sen jälkeen täytyy hakea taas siis isoveljeä ja opetella tuo patenttineule, se näyttää niin ihanalle!

  VastaaPoista
 48. Hei 'anonyymi'kiitos!
  Totta, Isoveli on ihana lanka, olen käyttänyt sitä aika paljon.
  Myös Kaiku on ihana juurikin keveytensä takia.
  Tuo patentti on simppeli juttu, ja sitähän voi tehdä myös kaksivärisenä.
  Neulomisen iloa sinulle.

  VastaaPoista
 49. Hei, jos neulon tuon ensimmäisen huivin 10 pyöröpuikoilla, niin minkäpituiset pyöröpuikot kannattaisi hankkia? ja onko 7 veljestä liian ohutta lankaa tuohon ensimmäiseen ohjeeseen? nimimerkillä viimeksi 10 vuotta sitten neulonut pyöröpuikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei 'anonyymi'
   Pyöröpuikot voivat olla vaikka minkä mittaiset, esim 60cm, valitse sellaiset joilla on käyttöä myöhemminkin.
   Mun mielestä 7veljestä ei välttämättä ole hyvä huivilanka koska se on aika kova ja voi joitakin kutittaa. Valitse joku paksu pehmeä lanka.
   Neulomisen iloa;)

   Poista
 50. Kaipaisin apua. En saa mitenkään onnistumaan. Neulon siis kahdella puikoilla ja eikös tässä patentissa oo ideana, että kumpikin puoli näyttäis samalta? Ei vaan näytä, mitenkään… Ja en oikein ymmärtänyt tota nostoa. Päättyy sitten 1. krs lk ja nurin neulomatta ja sit ku kääntyy seuraavalle kierrokselle niin sit siitä niiden nosto vaiko sitten 1 neulo oikein? ÄÄH. Pää hajoaa. Katsoin myös miljoona erilaista ohjetta, toisissa neulotaan se "nurja" alempaan silmukkaan jotenkin. Ei onnistu sekään. Olisin tosi kiitollinen neuvoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henna Lankahelvetistä.
   -pariton määrä silmukoita
   -reunasilmukka alussa neulomatta, lopussa oikein
   -jos kerroksen lopussa kuva 1.niin seuraavan kerroksen alussa kuva 2.
   Muista tuo reunasilmukka!

   Jos tästä ei ole apua niin kysy uudestaan vastaan mielelläni.

   Iloista neulomissyksyä!

   Poista
  2. Piti vielä sanomani, että neulos ei ihan heti näytä oikealta.
   Neulo ainakin 5-10 kerrosta, venytä neulosta pituussuuntaan, sitten vasta näkyy se patenttineulos.
   Aluksi se näyttää aika sekavalta, mutta älä siitä välitä.

   Poista
 51. Voiko joillain muilla puikoillakin kutoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei 'anonyymi'
   Kyllä Se käy ihan tavallisilla pitkillä puikoillakin kunhan paksuus täsmää lankaan.
   Itse käytän pyöröpuikkoja koska olen mukavuudenhaluinen.
   Neulomisen iloa!

   Poista
 52. Oletko tehnyt kuvan tuubihuivin tasona vai pyöreänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei 'anonyymi'
   Tarkoitat varmaan tuota patenttineulehuivia, sen olen neulonut tasona, 29silmukkaa ja pituutta sen verran miltä itsestä tuntuu. Päät ommellen yhteen.

   Poista
  2. Kiitti kovasti vastauksesta! Lanka pitää vielä ostaa

   Poista
 53. Kiitos hyvästä ja helposta patenttineuleohjeesta! Teen tuubihuivia Red Heart Lisa Big -langasta, enkä innostunut vyötteen toisenlaisesta patenttiohjeesta. Purkasin ainakin 3 kertaa, kun kokeilin erilaisia neulemalleja, ja nyt löysin oikeanlaisen. Kiitos kaunis! :)

  VastaaPoista
 54. Moikka! Olisin kiinnostunut tekemään tälläisen tuubihuivin tavallisilla puikoilla. Että mikä on mahdollinen puikon koko jos tekee? Pyöröpuikoja ei löydy. :)

  VastaaPoista
 55. Puikkoko riippu langan paksuudesta. Mutta kannattaa kuitenkin neuloa paksummilla mitä langan vyötteessä sanotaan, tulee pehmeä. Eli mä olen neulonut ton huivin Isovelilangasta
  kympin puikoilla. Sillä ei ole merkitystä käytätkö tavallisia vai pyöröpuikkoja.
  Lämmintä syksyä sinulle ja neulomisen iloa.

  VastaaPoista
 56. Kiva. Kiitos! Etsin juuri kavelle helppoa ohjetta, enkä enää muistanut patenttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patentti on loppujen lopuksi helppo ja yksinkertainen, sillä tulee kyllä ihanaa pintaa juurikin tuubihuiveihin. Kiva jos oli apua, neulomisen iloa!

   Poista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.