12. helmikuuta 2012

Tallinnan lankakaupat.

Heti ensimmäisenä tulee mielen Karnaluks, joka on lievästikin sanottuna käsityöntekijän taivas. Luulen, että paikka on jo suurelle osalle suomalaisia tuttu. Se on paikka jossa on KAIKKEA ja paljon. Mulle ainakin kävi niin, että eka kerta meni ihmettelyyn, en tainnut osata ostaa oikein mitään kun olin niin hämmentynyt siitä tavaramäärästä. Se on myös postimyyntifirma, toimii myös suomen kielellä. Karnaluksin sivuja selailemalla selviää mitä kaikkea siellä on tarjolla.


Aadress: OÜ Karnaluks, K.A. Hermanni 1, Tallinn 10121, Eesti/Estonia, EU
Avatud: Esmaspäev - Reede: kl. 9.00-17.00 ja Laupäeval kl. 9.00-15.00 
Telefon: +372- 601 3373

 
Karnaluksiin pääsee  raitiovaunulla 2, sataman läheltä ja Virulta 4:sella.
"Autobussijaam" on pysäkki jolla pitää jäädä pois. Ratikkalippu  kioskilta 0,95€,  10:n matkan vihkossa  0,80/kpl.
Taksilla pääsee ovelle asti, suurin osa takseista huijaa, mutta ei se hinta silti ole suomalaiselle kohtuuton.


Löng ja Löngast / Wool & Woollen, Tartu mnt 60, on lähes vastapäätä Karnaluksia. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Täältä voit ostaa myös Noro-lankaa, hinta huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Hyvä kauppa.


Lankakauppa, Löngat, punainen pallo kartalla, Pärnun maantie 46, omistaja on ystävällinen, hyvin suomea puhuva Epp, puhelinnumero hänelle on +372 646 3589.
Tässä kaupassa kävin usein 'Tallinnan vuosina'. Paljon ihania erikoislankoja, myös Noro. Hyvä valikoima huivilankoja.
Tästä kaupasta tietoni ovat peräisin vuodelta 2009, toivottavasti tiedot pitävät paikkansa edelleen. Asiat muuttuvat välillä nopeastikkin, mutta nousihan tämä kauppa uuteen kukoistukseensa myös kevään 2007 Pronssisoturikiistan tuhoistakin. Kauppa tuhottiin silloin kahakoiden osapuolien toimesta.

Sinisellä pallolla olen merkannut kangaskaupan, Abakhan Fabrics, Pärnu mnt. 69. Jos on kankaita tarvis, niin kannattaa käydä täällä. Kauniita, edullisia kankaita ja paljon, voi iskeä jopa valinnan vaikeus. Täällä on myös jonkin verran lankoja myynnissä, sekä hahtuvaa. Nappeja, nauhoja, nyörejä, pitsejä, puikkoja, kassin kahvoja ym. ym. ym. Tämä myös on postimyyntifirma.


Virosta kannattaa ehdottomasti ostaa Raasikussa sijaitsevan  Aade Lõngin  lankoja. Ovat upeita, tosin haisevat vahvasti lampaalle, olen pessyt langat ennen neulomista. Matkaa Raasikuun on Tallinnasta noin 30km. Avoinna arkisin 10.00-15.00. Tosi edullisia lankoja, voi myös tilata Suomeen.


Näiden lisäksi Tallinnassa on paaaljon lankakauppoja. Tietoja niistä löytyy googlettamalla esim. Tallinnan lankakaupat, Lankamatkat Tallinnaan jne.
Kaupat ovat pullollaan lankoja kesät talvet, hinnat Suomen hintoihin verrattuina ovat edulliset, lankalaatuja on valtavasti.
Eikä sovi unohtaa ns. maavillalankoja, yksityiset ihmiset myyvät usein torilla omiaan tai pienien kehräämöjen lankoja, ovat yleensä 100% villaa. Viimeksi kun ostin torilta, maksoi 25€/kg, upea lanka.
Myös Pärnussa on hyviä lankakauppoja, ihan siinä kävelykadulla.

Eikun lankaostoksille!Karta aukeavat omaan ikkunaan klikkaamalla.

7 kommenttia:

 1. Hyviä ja tarpeellisia vinkkejä. Kukapa lankamatkoista ei tykkäisi!

  VastaaPoista
 2. Kivat vinkit. Ehkä en pääse paikan päälle, mutta mukava on silti selailla nettikauppojen valikoimia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Simone ja LilleRii kommenteista.

  Suomesta tehdään kyllä paljon lankamatkoja Viroon, jos kyllä muitakin matkoja.
  Noita nettikauppoja on useita, pitäis koota niistä oma sivu. Ostaminen niistä on helppoa, usein osaavat suomenkielen, ja postikulut ovat ihan kohtuulliset.

  Olen harrastanut sitäkin ja voin suositella.
  Iloista kevään odottelua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon näistä lankavinkeistä, enpä tiennytkään tuollaisesta lankamatkailusta.. Täytyyköhän ottaa suksiboksi seuraavalle reissulle mukaan :) ?
  t. 10 silmää puikolla

  VastaaPoista
 5. Kiitos '10 silmää puikolla' kommentistasi.

  Luulen kyllä, että 'lankamatkailu' Viroon on heti seuraavana viinarallin jälkeen.

  Tänään päivitin blogiini uuden, maaliskuussa avattavan pellavakaupan, Vestran osoitteen Tallinnassa. Kannattaa käydä.
  Myös puikot kannattaa ostaa Virosta, esim. Karnaluks on siihen oiva paikka.

  Suosittelen sitä suksiboksia;)

  VastaaPoista
 6. Monet kiitokseni sinulle näistä tiedoista! Tuo "Löng ja Löngast / Wool & Woollen" vaikuttaa edulliselta. Vai tuleekohan vielä arvonlisävero päälle? Olen innostunut alpakkalangoista ja ne ovat tässä kaupassa edullisia. Suunnistankin jonain kauniina päivänä täältä Espoosta Tallinnaan. Hyvää kesää toivottelen kiitoksin.
  Yst. terv. heleena123@gmail.com. Helena

  VastaaPoista
 7. Hei Helena.
  Virossa langat ovat huomattavasti edullisempia kuin meillä täällä. Kyllä niissä on alvit mukana. Nyt vaan ostoksille, mullakin tekisi mieli mut matkaa on tätänykyä aika paljon, asun Rovaniemellä.
  Iloista kesää sinulle!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.