21. tammikuuta 2012

Tuubihuivin ohje 4.

Tässä työn alla tuubihuivi, Novitan Tempo-langasta, paksu miellyttävä lanka jossa 65% villaa ja 35% akryyliä.
Puikot numero 8, lankaa kului, tai käytin, 200g.
Silmukoita 20 ja neuloin tosiaan kaikki 200grammaa, huiville tuli mitaa noin 25x180cm.Mallineule on kaunis ja ilmava,  helppo neuloa.
- neulo  silmukka ja langankierto oikein yhteen


-ota lanka puikolle itsestäsi poispäin


- toista näitä kahta silmukkaa
koko kerroksen ajan ja molemmilla puolilla.


Tässä valmiina ja on ollut jo kovasti käytössä, tästäkin huivista tykkään ja erityisesti sen monikäyttöisyydestä.

Tästä huivista en tehnyt 'perinteistä tuubihuivia, siis en ommellut päitä yhteen. Ompelin huiviin kaksi (ne jotka täällä vieraalla mailla yhtäkkiä varastoistani löysin) nappia. Ompelin ne epäsäännöllisesti melkein mihin sattui, ja huomasin sen toimivan. Huivin voi pyörittää kolme kertaa kaulan ympäri ja laittaa napit kiinni, tai se toimii myös kaksinkerroin, yksinkerroin tai vaan solmittuna. Hyvin monikäyttöinen ja toimii edelleen myös tuubihuivina.


Tuli mieleen, että tällaiseen huiviin voi hyödyntää kauniita hakaneuloja,


 tai perinteistä hattuneulaa.


Nuo kolme ensimmäistä kuvaa on otettu Lapissa, loput täällä Tartossa ja eri kameralla. Kumpikaan väri ei ole oikea, vaan se on jostakin noiden väliltä.


Hei! vielä mahtuu mukaan  ARVONTAAN, osallistu ja voita!

6 kommenttia:

 1. Onpa ihana jälki tässä mallissa. Mutta en saa kiinni ohjeitesi perusteella miten tää tehdään. Onko tällä neuloksella nimeä jos googlaisin ohjeen?

  VastaaPoista
 2. Hei 'anonyymi' ja kiitos kommentistasi.
  Nyt en kyllä muista onko tuolle mallille nimeä, mutta kokeileppa uudestaan jos kuitenkin saisit tuosta ohjeestani selvää. Siinähän on vain nuo kaksi kerrosta joita toistetaan. Luo silmukat ja katso kuvia, kyllä se siitä lähtee.
  Eka kerros on luonnollisesti*langankierto-oikein*kerros.
  Tää on yksi mun lempihuiveista;)

  VastaaPoista
 3. Hei! Blogiasi on ilo lukea ja ihastella upeita käsitöitäsi, eli kiitos ohjeista ja kuvista :)

  Minun on kuitenkin pakko yhtyä anonyymin kommenttiin yllä, koska yritin tänään tehdä tuubihuivia ohjeellasi, mutta en valitettavasti minäkään saanut mallineuletta neulottua :( Lopputulos kuvissasi näytti niin mukavalta, joten mikäli on mahdollista pyytää rautalangasta väännettyä ohjetta, jotta hidas hämäläinenkin ymmärtäisi, niin olisi todella mahtavaa. Nöyrin kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulo turkkilaisneulos näin: luo parillinen määrä silmukoita ja neulo joka kerroksella 1o, *lk, 2 oikein yhteen*, toista *-*, kunnes jäljellä on yksi silmukka, 1o. Silmukat kannattaa yrittää neuloa väljähkösti, jotta 2 oikein yhteen olisi helppo neuloa.

   Poista
  2. Kiitos 'anonyymi' toivottavasti Tuiki on vielä 'linjoilla', että näkee ohjeen. Noin minäkin sen ymmärrän ja tein, mutta taisin selittää vaikeasti.

   Poista
 4. Hei Tuiki, kiitos. Eka silmukka neulomatta, lanka puikolle itsestä pois päin, kaksi silmukkaa oikein yhteen jne. Tämä on eka kerros. Toinen ja kaikki seuraavat ohjeen mukaan. Googleta turkkilainen neulos. Kysy uudestaan jos et osaa. Mulla oli linkki ohjeeseen mutta täällä mökillä on hidas huono nettiyhteys.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.