28. tammikuuta 2012

Ihania lankoja.

Kävin  Liann Lõngad kaupassa ihailemassa laatulankoja, jotakin ostinkin, ja mieleen jäi monta lankakerää. Tässä eräs lanka, josta neuloin Johanille pipon ja sukat. Molempiin lankaa kului noin 50g, sukkiin hieman enemmän. 

Lanka sisältää:  60% lana merino extrafine, 40% camel hair, 50g tätä Italialaista lankaa maksoi 3,99€, puikot 4-4.5 ja käsinpesu.Pipon ohje Novita-lehdestä, lyhytvartiset sukat (toinen keskeneräinen) omasta päästä. Lanka on kaunis,miellyttävän tuntuinen,  kamelinkarva tummempana antaa langalle kauniin valon mukaan vaihtelevan värin. Oli hyvä neuloa, lanka on riittoisaa, kerässä 125metriä. Värejä oli useita.


Tässä itselle pari pipoa, jotka neuloin myös omasta päästä;). Lankana näissä oli James C. Brettin Pure Merino, joka on 100% konepestävä merinolanka. Puikot 4, ja pesu 30 asteessa. Langat oli poistomyynnissä hintaan 2.50€/kerä. Yhdestä kerästä tuli yksi pipo. Ihana, lämpimän tuntuinen pipo, tulee käytettyä.


Tämä oli mielenkiintoinen, minulle ennen näkemätön lanka. Halusin kokeilla mitä siitä saisi aikaan. Lankahan on 100% villaa, nuo tupsut tekokuitua.  Puikot 8-10, 100grammaaa lankaa on 60metriä.  Lanka maksoi 15.98€. Käsinpesu.


Neuloin langasta 10 puikoilla ainaoikein huivin, menee kaksi kertaa kaulan ympäri, mahtuu takin alle, voi kiinnittää haka- tai hattuneulalla, jos haluaa. Mukava on ja tulee käyttöön. Ehkä noita tupsuja voisi olla hiukan vähemmän ja huivin voisi ehkä  neuloa vielä paksummilla puikoilla tai kenties virkata, esim. 'harvaa verkkoa'.
Aamulla heräsimme kunnon pakkaseen, mittari näytti kahdeksalta -18 astetta. Toppatakit niskaan ja tunnin kävelylenkki kuitenkin tehtiin. Ei nämä säät pohjoisen ihmisiä pelota.
Niin ja kauppareissulla kävimme äänestämässä - nyt ei muuta kuin odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.