3. tammikuuta 2012

Lappilaista snowhow'ta vietiin KanadaanKuva: Snowvillage Montreal

Pohjois-Amerikan ensimmäinen lumikylä Snow Village Canada avataan Montrealiin. Kanadan lumikylän suunnitteli Kolarin Lainion lumikylän yrittäjäveljekset Ylläsjärven kylästä.

Snow Village Canada
-Hotelli, jossa 30 lumihuonetta
-60-paikkainen lumiravintola
-250-paikkainen jääbaari
-200-paikkainen kokoustila
-ulkoilmakylpylä poreammeineen
-liukumäkiä ja lumiveistoksia
Budjetti 2 milj. Kanadan dollaria
Kävijäennuste: 100 000

Snow Village (Village des neiges) perustuu suomalaiseen konseptiin sekä lumi- ja jäärakennusosaamiseen. Molemmat on haettu Ylläkseltä.

Rakennustöitä johtavat paikan päällä Montrealissa Rami ja Tomi Kurtakko, Lainion lumikylän yrittäjäveljekset Ylläsjärven kylästä. Yhteistyö sai alkunsa, kun montrealilaiset yrittäjät ja liikemiehet Guy Bélanger ja Carl Fugère vaikuttuivat vierailustaan Lainion lumikylässä.

Kansainvälistä yhteistyötä tehdään kanadalais-suomalaisella omistuspohjalla Montrealissa. Osakkaana Montreallin Snow Villagessa toimii suomalainen Snow Solutions Ltd, jonka osakkaina ovat ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris sekä Rami, Tomi ja Tuomas Kurtakko.

Snow Solutions Ltd:n vastuulla Montrealissa on lumi- ja jäärakentamisen erikoisosaaminen lisäksi konsultoida mm. sähkö- ja valoasennuksista vastaavia yhtiötä.


Lumihotelli Montrealin keskustassa
Snow Village on maailman ensimmäinen suurkaupungissa sijaitseva lumikylä aivan Montrealin keskustan tuntumassa. Virallisiin avajaisiin 18.1. osallistuu mm. Kanadan matkailuministeri.

Kylässä on tarjolla mm. koiravaljakkoajelua ja lumikenkäkävelyä – Lapin matkailukohteista tuttuja aktiviteettejä. Snow Village on tarkoitus rakentaa joka vuosi.

Snow Solutions Ltd on rakentanut Lainion Snow Villagen lisäksi jo lumikylän Norjaan. Se käy neuvotteluja uusista kohteista muualla maailmassa.

Asiasta kertoi: YLE Lappi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.