2. tammikuuta 2012

Timantteja keittiöpuutarhasta.


16 vuotta kateissa ollut vihkisormus löytyi porkkanasta

 
Mora. Keski-Ruotsin Morassa asuva Lena Påhlsson koki elämänsä yllätyksen nostaessaan kasvimaalla porkkanoita. Hän oli juuri viskaamassa pois pienikokoista porkkanaa, kun huomasi että sen yläosassa kimalteli kulta. Tarkemmin esinettä tutkiessaan Påhlsson tajusi, että kyseessä on hänen vihkisormuksensa.

Valkokultainen, seitsemällä timantilla koristeltu sormus oli Påhlssonin itsensä suunnittelema.
Sormus katosi, kun Påhlsson oli leipomassa tyttäriensä kanssa joululeivonnaisia talvella 1995. Hän otti vihkisormuksen sormestaan ja laski sen pöydälle. Puolta tuntia myöhemmin sormus oli kadonnut.
Perhe etsi sitä pitkään joka paikasta. Muutama vuosi katoamisen jälkeen talossa tehtiin lattiaremontti, jonka yhteydessä sormusta etsittiin uudestaan
Nyt perhe epäilee, että sormus oli pudonnut tiskialtaaseen ja sieltä kannettu vihannesten kuorintajätteiden mukana kompostiin tai lampaiden ruuaksi. Ja sieltä sormus päätyi kasvimaahan lannoitteeksi.
Sormus ei enää mahdu Påhlssonin sormeen. Hän aikoo laajennuttaa sormuksen sopivaksi.
"Olin jo luopunut toivosta. Mutta nyt kun sormus löytyi, aion taas pitää sitä", Påhlsson sanoi asiasta ensimmäisenä kertoneelle Dagens Nyheterille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.