5. tammikuuta 2012

Onko autoilijoiden alasajo alkanut???

 Polttonesteiden hinnat, 4.1.2012, Rovaniemen Prisman tankilla.


 
Rovaniemen asemilla on kyllä sellainen piirre, että hinnat nousevat entisestään kun on joku loma-aika käsillä, esim. nyt venäläiset turistit, tai talven hiihtolomat. Taitaa heillä olla myös jonkunlainen kartelli, kun hinnat ovat niin samat kaikilla asemilla.

Koko maassa diesel maksaa jo enemmän kuin bensiini.
Maan keskihinta oli keskiviikkona dieselillä 1,505 euroa ja 95E10:llä 1,561 euroa polttoaine.net-sivun tilastojen mukaan.

Kalleimmasta diesel-litrasta sai Lapissakin pulittaa jopa enemmän kuin halvimmasta 95E10:stä, mutta samalla paikkakunnalla diesel näyttää olevan vielä bensaa halvempaa. Rovaniemellä vaihtelevat suuresti erityisesti dieselin hinta eri asemilla.

Kun bensan litrahinnat ovat 1,574 - 1,629 euron haarukassa, diesellitra maksaa halvimmillaan 1,399 euroa Jaatilassa. Kovin hinta on kolmella asemalla Prisman ABC:llä sekä Erottajan ja Kansankadun Nesteellä 1,659 euroa. Länsirajalta Kolarista löytyvät Lapin halvimmat polttoaineet. Ylläsjoki-suulla diesel maksaa 1,389 ja bensa 1,529 euroa.

Kuljetusfirmat maksavatkin dieselin litrahinnan korotuksesta tuntuvat lisälaskut, jotka he pyrkivät siirtämään asiakkaan hintoihin välttääkseen omia tappioitaan.
Polttonesteiden hinnankorotukset tulevat olemaan kohtalokkaita useille kuljetusyrityksille. On arvioitu yrittäjän lisälaskun olevan jopa 10 000-15 000 euroa vuositasolla.

Yhteiskunnalla ei olisi kuitenkaan varaa yhteenkään konkurssiin.
Oliko hallituksen ratkaisu tältä osin oikea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.