16. helmikuuta 2012

Kaiken varalta.

Täällä on oltu terveinä (koputtaa puut) kuin pukit - ovatko pukit jotenkin erityisen terveitä, vai mistä sanonta?
On syöty syksystä asti 'yliannos' D:tä, tammikuusta lähtien juotu C:tä, ulkoiltu, syöty terveellisesti ja nukuttu riittävästi, ei ole tauti saatikka kremppa iskenyt. Hyvä näin.
Tänään näin kaupassa outoja (täällä on lähes kaikki asiat outoja) laastareita, pippuri- ja sinappilaastareita. Pakko oli tutkia niitä hiukan lähemmin, tuli jotenkin kaukaisesti mieleen se kaamea Vick Vaboruk-salva, muistattehan. Sitä siveltiin nenän alle ja rintaan kun oli köhä, se haisi hirveälle ja kuumotti kummasti, mutta auttoi - vai auttoiko.

Sinappilaastaria käytetään suunnilleen samoihin vaivoihin kuin sitä Vickkiäkin.
-hengitystietulehdusten hoitoon, helpottamaan hengitystä
-lihaskipujen lievitykseen jalkalihaksissa
-lihaskipujen lievitykseen lanne- ja selkärangan lihaksissa
Yksi laastari on tämä neljän sinappijauhepussin muodostama levy. Se kostutetaan ja laitetaan iholle, sen päälle kuiva  pyyheliina. Annetaan vaikuttaa 3-10 minuuttia. Ei saa laittaa sydämen alueelle eikä syntymämerkille.

Jos ei tämä auta otetaan käyttöön järeämmät keinot, Pippurilaastari, jota käytetään ihoa paikallisesti aktivoivana, kipua lievittävänä hoitomuotona hermo- lihas- ja nivelvaivoihin sekä vilustumiseen.Laastarista leikataan sopiva pala ja asetetaan puhtaalle kuivalle iholle. Laastaria saa käyttää enintään 48 tuntia, ja samaan paikkaan saa laittaa uuden laastarin vasta 'riittävän' pitkän tauon jälkeen.
Ärmäkkää tavaraa.

Jos ei näistä ollut apua otetaan käyttöön Sinappipulveri, monikäyttöinen 'terveystuote'.-sinappikylpyjä voi tehdä lääkärin suosituksesta, kylpy voi aiheuttaa ihon ärsytystä ja punoitusta, sinappikylpyjä tehdään ylempien hengitysteiden sairauksien hoitoon. Veden lämpötila 37-39 astetta, sinappijauhetta 150-200g,  ja kylvyn kesto 5-8 minuuttia.
-jalkakylpy tehdään kuumaan 40-50 asteiseen veteen, 2-3 ruokalusikallista sinappijauhetta, veden jäähtyessä lisätään kuumaa vettä, jalkoja liotellaan noin 15 minuuttia. Sen jälkeen jalat tulee kääriä lämpimään peittoon tai pukea jalkaan lämpimät villasukat, 30-60 minuutiksi.
- kuiva sinappikylpy pienille lapsille, lämpimiin villasukkiin laitetaan pieni määrä sinappipulveria ja sukat laitetaan lapselle jalkaan yöksi, toistetaan vähintään viisi kertaa.


Jos nyt jollekin tuli palava halu hankkia näitä terveystuotteita, apu löytyy täältä.


No, onhan niitä kotoisiakin konsteja ollut vaivan jos toisenkin hoitoon, itselle tulee ensiksi mieleen  korvasärky johon hoitoina oli mm.
- sulaa voita kaadettiin lusikalla korvakäytävä tukkoon, (kertoi J.)
- tupakansavua puhallettiin korvaan
- valkosipulia ja tavallista sipulia, renkaita korvan päälle jne.


Sipulia muodossa jos toisessakin on iät ajat käytetty lääkkeenä.
Kuka muistaa sipulimaidon, miksi sitä juotiin? Meillä se ei ollut käytössä, äiti sen kyllä tiesi, muttei tehnyt. Koulukaverit kuvailivat sen kamalan maun niin elävästi, että inhoan vieläkin sipulimaitoa, ja  jo pelkkää sanaakin.

Muistuuko jollekin mieleen lisää kotoisia hoitokonsteja, niitä olisi kiva muistella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.