15. helmikuuta 2012

Lähes joka viides virolaislapsi elää köyhyydessä.


Kaja Kunnas Tallinna.

Köyhyys koskee Virossa erityisesti lapsiperheitä.

Liki viidennes alle 18-vuotiaista, eli yli 45 000 lasta, elää absoluuttisessa köyhyydessä, käy ilmi Viron oikeuskanslerin ja lapsiasiamiehen tällä viikolla julkaisemasta raportista. Kun mukaan lasketaan lapset, jotka ovat vaarassa pudota köyhyyteen, ongelma koskee joka neljättä lasta.

Virolaisviranomaisten mukaan ihminen elää absoluuttisessa köyhyydessä silloin, kun hänellä on ongelmia jonkin perustarpeen tyydyttämisessä, kuten ruuan, vaatteiden tai lämmön saannissa.

Raporttia varten haastateltiin sosiaalityöntekijöitä eri puolilta Viroa sekä verrattiin absoluuttisen köyhyyden tilastoja ennen ja jälkeen taantuman vuosina 2007 ja 2010.

Taantumavuosina absoluuttista köyhyyttä ei tilastoitu.

Ennen taantumaa vuonna 2007 absoluuttisessa köyhyydessä eli joka kymmenes alaikäinen, mutta taantuman jälkeen heitä oli jo lähes 19 prosenttia.

Virossa toimeentulotuen raja oli toissavuonna 64 euroa kuussa yhden hengen taloutta kohden. Samalla ruokakorin kuukausittainen vähimmäishinta oli 78 euroa.

Tänä vuonna toimeentulotuki nousi 77 euroon kuussa, mutta myös ruoka ja lämmitys ovat kallistuneet nopeasti.


Raportti herätti Virossa paljon keskustelua tiistaina.

Teksti Hesarin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.