14. helmikuuta 2012

Tallinnan teletorni.


Uusi turistikohde Tallinnassa on  Moskovan olympialaisiin (1980) rakennettu Tallinnan Teletorni, joka sijaitsee Piritan alueella ja  on korkein rakennus (314m.) Virossa. 


Tallinnan teletornin saneeraus on loppusuoralla, se avataan yleisölle, täydellisen uuden ilmeen saaneena interaktiivisena museona ja matkailukeskuksena 4. huhtikuuta 2012.
Noustessa pikahissillä 21. kerrokseen vastassa on uudenkiiltävä futuristinen maailma, josta avautuu 360 asteen näköala yli Tallinnan, ja hyvällä säällä huomattavasti kauemmaksikin, jopa Suomeen.
Näkymää täydentävät havainnollistavat näyttelyt  joiden  avulla voidaan liikkua ajassa ja tilassa.


"Kas teate, mis rahvusest on Bondi- filmides kasutatud Minoxi kaamera looja? esitab teletorni juhataja   Riina Roosipuu küsimuse."
Vastauksen saa  21. kerroksen interaktiivisesta näytöksestä jossa tutustutaan eestiläisten, maailmalla läpimurron tehneisiin, huippusaavutuksiin.
Teletornissa  ei ole kitsasteltu innovatiivisissä ratkaisuissa. Lattian ikkunoista, suoraan alas syvyyteen (170m)  katsoessa, voi testata oman korkeanpaikan sietokykynsä tai kammonsa.Teletornin 22. kerrokseen avataan brasserie, joka iltaisin muuttuu ravintolaksi, ja jossa voi viikonloppuisin kuulla elävää musiikkia. Uutta on myös mahdollisuus piipahtaa ulkoterassilla.

Teletornista voi postikortin asemasta lähettää ystävälle tervehdyksen television kautta, sen  itse studiossa kameran edessä lukien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.