2. helmikuuta 2012

Millä mainostetaan ja mitä mainostetaan...

Eilen tupsahti postiluukusta kuvassa oleva mainos joka jostakin syystä toi mieleeni Suomessa 15 vuotta sitten pyörineen Panu-tyttö mainoksen.
Hiukan pisti ihmettelemään tuo naisen käyttäminen kyseisessä mainoksessa, mutta tällainen taitaa olla täällä sallittua, hyväksyttävää  ja jopa myyvää?


Tässä muistin virkistämiseksi tuo alkuperäinen kuva Panu-tytöstä.

Panu-maalimainoksen suunnittelija iski kultasuoneen. Teknoksen maaleja myytiin kohumainoksen ansiosta ennätysmääriä, vaikka paljastavasti pukeutuneen Panu-tytön tarina jäikin lyhyeksi.

Markkinatuomioistuin käsitteli kimmastuneen katsojan valituksen, jonka mukaan mainos esineellisti ja halvensi naisia. Tuomioistuin päätyi samalle kannalle. Tuomion mukaan Panu-tyttö oli "korostetusti pelkästään katseenvangitsijana ilman, että esityksellä on yhteyttä markkinoitavaan tuotteeseen".

Kaiken huomion keskipisteessä ollut Ellin ei ole koskaan ymmärtänyt tuomiota.

- Itse pidän koko juttua lattarintaisten naisten kostona. Jos on isot rinnat, niin kyllähän ne tulevat näkyviin uima-asusta. Ei sitä pysty peittelemään. Ja kuka sitä paitsi maalaa paksuissa vaatteissa keskellä kesää? Sehän mainoksen idea oli.

Tällä postauksella en halua leimautua kireäpipoiseksi lattarinnaksi, nämä ovat vain huomioitani täällä vieläkin  vallitsevista olosuhteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.