2. helmikuuta 2012

Mittarin lukemaa

Kyllä se talvi on tullut ihan todenteolla tännekkin, reilu 1000kilometriä Rovaniemeltä etelään.
Todisteeksi kuva 2.2.2012 kello 9.21, kuten näkyy elohopea on painunut tuonne  -25 asteeseen. Vastapäätä asuntoamme on päiväkoti, ja kylläpä siellä on tällä viikolla ollut hiljaista, ei ole lapset ulkoilleet, nopeasti vain aamuisin juoksujalkaa kiiruhtaneet sisälle ja iltapäivällä  kipittäneet vanhempiensa hakemina autoon.

Muutenkin näyttää siltä, että pakkanen on vaikuttanut vähentävästi autoiluun, mihin ei näyttäisi pystyvän  edes polttonesteiden hinnat. Liekö niin ettei autot käynnisty näillä pakkasilla, vai eikö virolainen tarkene näillä keleillä autossa. Meidän talon pihassa seisoo päivästä toiseen sellaisia lumella ja jäällä kuorruttuneita möhkäleitä. Sen sijaan Johanin 'uudenkarhea' työsuhdeauto toimii kuin ihmisen mieli. Käynnistyy heti ensimmäisellä yrityksellä ja kuljettaa Johania uskollisesti, päivästä toiseen, työpaikalle ja takaisin. Kunnes muuttolintujen on aika palata.


Tässä auringonnousun näyttämää smogia. Vai liekö ilmassaa  sitä STUKin eilen tiedottamaa radioaktiivista jodia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.