22. maaliskuuta 2015

Ihminen on julma ja hullu ihminen on peto...

...tuli nähtyä ja koettua torstaina. Kuten on tunnettua, en erityisesti pidä koirista ehkä siksi kun pelkään niitä. Ja muistattehan viimekevään ja kaatumiseni pyörällä kun koira oli kevyenliikenteenväylän toisessa laidassa ja taluttaja toisessa, välissä kireä fleksi;(
Mutta olen EHDOTTOMASTI sitä mieltä, että eläimiä on kohdeltava asiallisesti, jos ei pää kestä eläimen vilkkautta siitä on paras luopua.

Menimme Johanin kanssa, torstaina,  kävellen Rovaniemen markkinoille, meitä vastaan tuossa Kairatien ja Pohjolankadun risteyksessä tuli mies koiransa kanssa. Hän oli istuttanut koiran jalkojensa väliin, ja kun edellämme kulkenut mies tuli heidän kohdalleen koira liikahti, ja kliks sen koiran omistajan päässä naksahti. Se alkoi hakkaamaan ja huutamaan koiralleen, paiskasi koiran maahan, kuristi sitä, repi jaloista ja mikä pahinta nosti koiran noin puolentoista metrin korkeudelle ja hakkasi sitä päin lauta-aitaa, ja se toistui ainakin kolme kertaa.
Me hyppäsimme kadun toiselle puolelle, kuten muutkin. Pelkäsin sitä äijää se oli niin hirveän raivon vallassa. Ihmiset huusivat ja itkivät, joku nainen huusi autonsa takaa miehelle kirosanoja ja käski lopettaa.
Miehen eteen pysähtyi mies pyörätuolilla, hän selvästi sanoi tuolle koiranhakkajalle jotakin, olisiko sillä hakkaajalla tullut järki takaisin koska se lopetti ja lähti niin koira kuin äijäkin korvat luimussa jatkamaan matkaansa. Johan oli seurannut tilannetta silmä tarkkana, että kohdistaako koiramies vihaansa pyörätuolimieheen, sanoi, että olisi hypännyt kehiin jos niin olisi käynyt.

Otin kuvan miehestä ja koirasta, ja soitin hätäkeskukseen. Poliisi haki multa kuvan, mutta ei ainakaan silloin heti löytänyt kyseistä miestä.

En julkaise kuvaa blogissani enkä myöskään Facebookissa, turvallisuus ennen kaikkea. Kyseessä täytyi olla sairas ihminen jolla ei ole oikeutta pitää minkäänlaista eläintä.


"Turpaan sitä olisi pitänyt paukata, kyllä ne hullutkin tokenee kun turpaansa saa"
sanoi Eki.

2 kommenttia:

 1. Kamala tarina. Elääköhän se koira enää? Huh huh.
  Noh, nuo kissat on aivan ihania. Mä meen perjantaina etelään ja sieltähän noita sais mutta en osta, en tarvii, en . . . .
  Yks kiva kissa menikin jokin aika sitten rikki, säälihän se oli mutta onpahan yksi tavara hävemmän. Se oli semmonen kiva hyllynreunalla makoileva, toinen on vielä ehjänä toisella hyllyllä.

  VastaaPoista
 2. Totisesti toivon, että mies on tunnistettu ja koira viety häneltä pois.
  Niin kissajutut on tosi hyvin edustettuna eteläisessä naapurissa.
  Me olemme suunnitelleet kesäreissua Tallinnaan ja Tarttoon, nostalgiaa😉

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.