31. joulukuuta 2011

Jokivarressa

Käväisimme, mökintarkistusmatkalla jokivarressa, bussilla. Päivä oli aurinkoinen, pakkasta 8 astetta, joten sää suosi meitä. "Talkkari" oli aurannut tien ja pihan, kyllä kelpasi nousta mäki ylös, kiitos A.
Mökki oli paikallaan, kaikki kunnossa, ja sinne olisi voinut vaikka jäädä.
Lunta oli noin 40 senttiä, oikein siellä oli aurauspenkat. Hämärää oli pilvettömästä taivaasta huolimatta ja sininen hetki hiipi maalaamaan maiseman kohta puolenpäivän jälkeen.

Laitoimme uuniin tulet, siellä paistoimme eväsmakkarat, ja päälle kuppi hyvää kahvia.
Johan pelasti kasvihuoneen oven, lumi oli painanut sen mutkalle, lumi lapioimalla pois ja hiukan raakaa voimaa oven alumiinikehikon oikaisuun, niin hyvä tuli.
Sitten olikin jo aika kiiruhtaa bussipysäkille ja körötellä kaupunkikotiin. Kokemus tuo pikkubussilla matkustaminen oli, laskin sinne mahtuvan 16 henkeä, ja täynnä se olikin mennen tullen. Arvelimme bussin vaihdetun pikkusellaiseen siksi kun koululaiset eivät lomien vuoksi ole liikenteessä. Kyyti oli hurjaa ja vauhti kovaa, ainakin siltä se tuntui, penkat pöllysi kun tuli tukkirekkoja vastaan, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, ehjänä perille.


Talventörröttäjä.


Tästä näkyy tuo lumen paksuus.


Kipakkatonttu lupasi pitää huolen saunasta,
ja lähetteli terkkuja A:lle, V:lle, S:lle ja O:lle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.