4. joulukuuta 2011

Mitä saisi olla?


Päivänä muutamana, käväisin torilla katsomassa (olisiko siellä lankakauppias, mutta ei ollut) mitä kaikkea siellä on myytävänä. Varsinaisella torilla oli kylmä, ihmettelen kuinka kauppiaat tarkenevat siellä, asiakkaitakaan ei paljon ollut.

Myytävänä oli perunaa, perunaa ja perunaa, paljon kenkiä, vaatteita ja verhoja. En kuitenkaan tutustunut mihinkään erityisemmin, palelin, vaikka minulla oli toppatakki päällä.

Sitävastoin suunnistin 'kauppahalleihin', joita Tarton torin kupeessa on ainakin kolme.
Tarjonta niissä on runsas, lihaa, kalaa, juureksia, hedelmiä, makkaroita, juustoja ja leivonnaisia. Lisäksi tietenkin hunajaa, mehuja jne. Ja tietenkin vaatteita, muistattehan ne Tallinnan sataman marketit jotka ovat tupaten täynnä vaatteita, niin paljon, että pahaa tekee, niitä oli myös noissa kauppahalleissa. Kauppiaita oli paljon, asiakkaita myös.

Suomalaisiin hintoihin nähden edullista, virolaisille, luulisin kallista. Keskipalkat kuukaudessa ovat täällä n.800-900 euron tuntumassa. Näyttää, että erot rikkaiden ja köyhien välillä ovat valtavat, odottakaahan kun laitan valokuvia rinnakkaisista asumuksista.
Eilen lähikaupassa eräs mummo punnitsi muutamaa perunaa usean kerran, vaihtoi perunoita ja punnisti taas. Huijaus ei kuitenkaan ollut kyseessä, koska tuotteita ei itse punnita hinnoitteluvaakalla, vaan kassa tekee sen. Ajattelin, että  mummon rahat ovat tiukalla, säälittikin. Ohimennessään sama mummo katsoi ostoskärryyni, joka oli turvoksissa hedelmistä.


Possu seisoo maamerkkinä kauppahallille.

Tässä tarjolla sikaa, nautaa ja lammasta.


 Tässä taas tuoretta kalaa.


Tässä köögiviljaa, myyjän ilmeestä huolimatta, olin saanut luvan kuvata.

Irtokarkkeja on valtavat määrät niin toreilla kuin kaupoissakin. Kalevin valkoinen mustikkasuklaa vie kielen mennessään.


Täytekakkuja ja kaikkia kakkuja on kaupan valtavat määrät niin kaupoissa kuin kauppahalleissakin, ja niitä ihmiset näyttävät ostavankin. Me ostimme isänpäiväkakun, ja oli kyllä hyvä.
Klikkaamalla suurenee, katsokaa hintoja!


Pullaa pitää olla.


Ja kaikkea mahdollista, eikö ole hienosti pinottu, mä en voisi olla tuossa töissä multa noi kaatuis vähän väliä.


Mitä saisi olla?


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.