7. joulukuuta 2011

Lunta!

Aamulla koimme melkoisen yllätyksen, satoi lunta. Ei sitä paljon (vielä) satanut, mutta jo sillä maisema muuttui. Kadut ja jalkakäytävät ovat valkoisina, nurmikot vihreinä;). Mittari kuitenkin näyttää +2, joten lumen pysyvyydestä ei ole takuita.
Ymmärtääkseni täälläkin on talvisin  lunta ja pakkasta, viime talvena oli ollut metri lunta ja 30 astetta pakkasta. Sellaista en toivo, mutta talvi olisi kyllä muuten tervetullut.


 Jouluvana oli jo tulla tupsahtanut Kohvik Restoran Mokan nurkalle.


Raatihuoneentorilla on suuri joulukuusi, sinne oksille saa ripustaa kirjeitä ja piirrustuksia Joulupukille, joulukoristeita, ja kuka mitäkin keksii. Bongasin sieltä 7 vuotiaan Jessican piirrustuksen ja kirjeen Joulupukille. 
Kun Rovaniemelläkin blogiani luetaan niin jospa myös Napapiirin Joulupukki lukisi Jessican kirjeen, ja täyttäisi hänen toiveensa. Joulupukille ei  ole tarvetta suomentaa Jessican kirjettä, olen kuullut ja nähnyt Joulupukin puhuvan sujuvasti useita (jos ei kaikkia) maailman kieliä.


Katsokaa, kuinka helppoa Eestin kieli voi olla. Tuo toive: vahvel lokitangit, oli pakko katsoa sanakirjasta. Se on suoraan käännettynä: vohveli kiharruspihdit, eli Suomessa sanotaan,kreppirauta.


  Joulupukin postikonttori - Joulupukin Pajakylä - Napapiiri - Rovaniemi

Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.