25. joulukuuta 2011

Kotona

Kylläpä on ihana olla kotona, ei sitä "maailmalla" muistanutkaan kuinka hyvä paikka se koti vaan on. Villasukat jalkaan ja hiljalleen hipsutellen kotiaskareita, ettei tunnelma vaan särkyisi, puhuakin pitää melkein kuiskaamalla, nautimme joka sekunnista kotona.

Työ ja Tartto ovat kiellettyjä puheen aiheita.

Jouluruuat haettiin läheisestä K-kaupasta, sisäfilettä, graavia lohta, turkkilaista jogurttia, riisipuuro- ja sekahedelmäsoppatarpeet, joulutorttutaikina, hedelmiä ja salaattiaineet, siinä se. Ruokajuomaksi punaviiniä, ja jälkiruuaksi vihreitä kuulia. Saunajuomaksi tölkki olutta per nuppi ja näillä meille syntyi täydellinen joulu.
Kiitos miniän, kynttilöitä meillä oli valmiiksi, niitä riitti joka ikkunalle ja pöydälle, tuomaan joulutunnelmaa ja ennen kaikkea jouluvaloa ja tuoksua.

Joulupäiväkävelyllä ja -kahvilla kävimme keskustassa. Turisteja oli liikkeellä,  jotkut kaupat ja joulukojut olivat avanneet ovensa. Pakkasta -2 astetta, tuuli pakotti vetämään huivin reilusti kasvoille.


Kemijoki on auki, ei näkynyt turisteja jäällä, jota oli hiukan joen reunoilla. Se on kumma kun ihmiset menevät aivan sulan reunaan vaikka jäätä on tuskin nimeksikään. Kyllä joka vuosi on tilanteita kun tämänkin sillan alta joudutaan pelastamaan ihmisiä. Joskus on lehdessä ollut huimia kuviakin kun joku kävelee aivan sulan reunalla, ja Kemijoessa on vielä tosi kova virtaus


 Tässä kuvaa Lordin aukiolta, kaunis kallellaan oleva joulukuusi ja takana myyntikojuja.
Tämä, hiukan haikean näköinen tonttu, toivottelee ohikulkijoille
Hyvää Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.