14. joulukuuta 2011

Rovaniemi on maailman parhaita joulukohteita


Päivitetty 14.12.2011 10:17, julkaistu 14.12.2011 10:14
Kansainvälinen lehdistö: Rovaniemi on maailman parhaita joulukohteita

Kuva: MARKKU LESKINEN

Pasi Kalliokoski

Arvostettu talouselämäjulkaisu Forbes, yli 20 kielellä ilmestyvä Reader’s Digest ja Asian Tatler ovat valinneet listauksissaan Rovaniemen ja Napapiirin maailman parhaiden joulukohteiden kärkisijoille.

– Rovaniemi on upeasti noteerattu näissä kansainvälisesti arvostetuissa listauksissa ja mielenkiinto Joulupukin virallista kotikaupunkia kohtaan on huimassa nousussa, iloitsee toimitusjohtaja Sanna Kortelainen Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:stä.

– Kansainvälisten mediavierailujen määrä on esimerkiksi kasvanut viime vuoteen verrattuna lähes 20 prosenttia. Jouluviikoilla Rovaniemeltä tehdään useita suoria medialähetyksiä muun muassa BBC:n kanaville.

Reader's Digest eli Valitut Palat on sijoittanut Rovaniemen 10 juhlavimman joulukohteen listalla sijalle neljä. Lehden mukaan Rovaniemen satumaista joulua on muiden vaikea lyödä. Kiitosta saivat muun muassa Joulupukin Pajakylä sekä luminen talven ihmemaa poroineen ja huskyineen.

Forbes puolestaan listasi viime viikolla yhteistyössä matkailualan vaikuttajien Lonely Planetin ja Frommer´sin kanssa maailman matkakohteet, joissa joulun voi kokea ainutlaatuisella tavalla. Tällä Top11-listalla Joulupukin Pajakylä ja SantaPark Napapiiriltä ovat yhdessä muun muassa New Yorkin, Amsterdamin, Kölnin ja Aspenin kanssa.

Rovaniemi on lisäksi listattu aasialaisessa ruoka, matkailu ja muotilehti Tatlerissa joulun neljän parhaan elämyskohteen joukkoon.

Rovaniemen Joulu maailman TOP-listoilla:

• Reader's Digest: 10 most festive Christmas venues

• Forbes: World's Top Christmas Destinations

• Asia Tatler: Top Travel Destinations for Christmas

Näin kertoo tuore: Lapin Kansa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, oletpa asiasta mitä mieltä tahansa, kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan.