Maria ja Johan, toinen idästä toinen lännestä, "pesintäaika" Lahdenseudulla, matka jatkui pohjoiseen, sieltä pari pidempää pistoa lahdentaakse. Nyt vietämme rauhallisia eläkepäiviä kesäisin Kemijokivarressa ja talvisin cityssä.
22. marraskuuta 2013
Veistä haavaan.
Korvasienikeittoa, lo-
hi- ja porokeittoa,
suolasiikaa, savutaimen-
ta sekä palviporoa, kä-
ristystä, hirvenpaistia ja
puolukoita, loistelohta,
poronsatulaa, vasan kyl-
jystä, puikulaperunaa,
rieskaa ja meijerivoita.
Kotikaljaa palanpaineek-
si ja jälkiruoaksi leipä-
juustoa sekä hilloja. Lo-
puksi kuksakahvia. Ei
sen kummempaa, mut-
ta tiellä vain on pysytty.
Lainaus Rovaniemi-kuvateoksesta, teksti: Juhani Niska.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mikäettei tuollaisella sapuskalla tiellä pysy. On siinä herkkua kerrakseen.
VastaaPoistaKristiinaS, niin ja ne kaikki voivat olla täällä aivan jokapäiväisiä ruokia;)
PoistaKorvasieniä metsissä, lohta ja taimenta Kemijoesta, poroa poromiehiltä, hirveä omilta mailta (metsästysseuralta),puikulaa pottumaalta, rieskaa itse leipoen, kotikaljaa itse tehden, leipäjuustoa Eilalta, hilloja kotisoilta ja jälkiruuaksi kuksakahvit, omilla tai kylän laavuilla;) Ja tiellä on pysytty.