suosittelen, on hyvää!
Pataleipä
8dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl kuivahiivaa
4dl kylmää vettä
Sekoita kulhossa jauhot, suola ja hiiva. Lisää kylmä vesi ja sekoita lastalla nopeasti. Älä vaivaa! Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12-18 tunniksi.
Levitä leivinliina pöydälle, ripottele sille jauhoja ja kaada taikina liinalle. Painele taikina tasaiseksi levyksi ja taittele reunoilta kasaan. Ripottele päälle jauhoja ja anna vielä nousta liinan sisällä kaksi tuntia.
Laita kannellinen pata uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, nosta pata uunista ja kumoa taikina pataan. Nosta kansi päälle ja kypsennä uunissa puolisen tuntia. Poista kansi ja paista vielä noin 20 minuuttia, jotta leipä saa kauniin värin.
Suosittelen, kokeilkaa!!!
ps. uusi taikina on kulhossa kohoamassa.
Varmasti hyvää. Pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle.